In november vorig jaar heeft ontwikkelaar Vof Horizon Ontwikkeling aangekondigd te gaan starten met de bouw van het appartementengebouw BergerVeste aan de Bergerweg in Alkmaar. Voordat er gestart wordt met de bouw, dient eerst het voormalige schoolgebouw van het Horizon College te worden gesloopt. Hier is afgelopen maandag mee gestart. Volgens planning nemen de werkzaamheden voor het slopen en het bouwrijp maken van de locatie circa 2 maanden in beslag. In april zal aannemer Bot Bouw daadwerkelijk starten met de bouw van het appartementengebouw waarvan de verkoop zeer voorspoedig verloopt. Nadat de projectontwikkelaar vof Horizon Ontwikkeling, een samenwerking tussen Bot Bouw Initiatief uit Heerhugowaard en Timpaan uit Rijsenhout,  bekend heeft gemaakt dat de bouw definitief gaat starten, heeft dit een positief effect gehad op de verkoop. Inmiddels is 80% van de appartementen verkocht.

Het plan BergerVeste  bestaat uit 34 luxe appartementen en 12 stijlvolle stadswoningen gelegen in het Blauestraatkwartier. De woningen in het project zijn rond een hof gesitueerd die volledig aansluit op de bestaande bebouwing. BergerVeste ligt op circa 12 minuten wandelen (circa 1 km) van het centrum van Alkmaar.

Vof Horizon Ontwikkeling hoopt ook op een spoedige verkoop van de 12 luxe stadswoningen. Deze  luxe stadswoningen met kenmerkende jaren ’30-detaillering zijn al te koop vanaf € 317.500,– vrij op naam, inclusief een eigen parkeerplaats.  Als de verkoop van de eengezinswoningen voorspoedig verloopt zullen deze  eengezinswoningen in dezelfde bouwstroom als de appartementen worden gerealiseerd en zullen ze mogelijk gelijktijdig met de appartementen kunnen worden opgeleverd.

Voor meer informatie over de woningen kunt u contact opnemen met Magneet Makelaars (072-5096070) of Leygraaf Makelaars (072- 5114318).