Op maandag 16 april start de verkoop van nieuwbouwproject Het Gemaalhuis te Hoofddorp. Het Gemaalhuis is ontwikkeld door projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout. In totaal bestaat het project uit 84 woningen, waarvan 44 koopwoningen. De woningen worden gerealiseerd door aannemer IBB Kondor uit Oegstgeest en Bébouw Midreth uit Mijdrecht. In dit project worden alle woningen, vooruitlopend op de ambities van het rijk, aardgasvrij uitgevoerd.

In het project komen diverse woningtypen, waaronder 25 eengezinswoningen met een prijs vanaf € 335.000,– vrij op naam. Ook komen er 5 vierlaagse woningen, waar op de 1e verdieping de woonkamer is gesitueerd en op de begane grond ruimte is voor parkeren, berging en een extra kamer. Deze zogenaamde dekwoningen hebben een prijs vanaf € 420.000,– vrij op naam. Tot slot zijn er 14 koopappartementen, vanaf € 335.000,– vrij op naam.

De verkoopmanifestatie van dit project wordt gehouden op maandag 16 april aanstaande van 17.00 tot 20.00 uur in Het Oude Raadhuis aan de Hoofdweg 675 (Westzijde) te Hoofddorp. Geïnteresseerden hebben tot maandag 23 april 12.00 uur de tijd om zich in te schrijven, waarna de woningen zullen worden toegewezen. Tijdens de manifestatie kunnen geïnteresseerden uitgebreide informatie krijgen over de verschillende woningtypen.

Alle woningen worden ‘aardgasvrij’ uitgevoerd en daarmee zijn ze toekomstbestendig. Er zijn zelfs 22 eengezinswoningen Nul Op De Meter. Alle woningen worden standaard voorzien van vloerverwarming, een bodemwarmtepomp en extra hoog rendement isolatieglas (HR+++). Deze woningen zorgen voor een minimaal energieverbruik, een hoog wooncomfort en een gezond binnenklimaat. Zo kan in de zomer het vloerverwarmings-systeem worden gebruikt voor koeling. De daken worden voorzien van zonnepanelen.

Geïnteresseerden die niet in de gelegenheid zijn om naar de verkoopmanifestatie te komen, kunnen vanaf dinsdag 17 april de verkoopbrochures afhalen bij Keijser en Drieman Makelaars of het project op www.hetgemaalhuis.nl bekijken.