Heerhugowaard, 2 december 2016

Op 1 december is door wethouder de heer G.E. Oude Kotte een officiële paal geslagen voor project Nieuw Waard te Heerhugowaard van ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout. Het project bestaat uit 96 onderhoudsarme en energiezuinige woningen verdeeld over 3 fasen omsloten door water met eilandjes en een prachtige parkstrook. De architectuur is hedendaags met historiserende elementen.

Onderdeel van dit project is een tijdelijke meetwoning genaamd de NeroZero-woning, waarvoor TNO-directeur de heer Peter Paul  Van ’t Veen gisteren het startschot heeft gegeven. De NeroZero-woning is een initiatief van Koppen Bouwexperts en TNO. NeroZero staat voor ‘met zo min mogelijk zo veel mogelijk’. In de woning worden innovaties op het gebied van ventilatie, zonwering en energie- en watermanagement getest en er staan nog meer innovaties op stapel. Het NeroZero-lab is een van de bouwstenen in een volgende fase van duurzame ontwikkeling in de woningbouw. De lab-woning wordt casco opgeleverd om er innovatieve technieken te kunnen inbouwen. Timpaan ondersteunt dit initiatief van harte.

Inmiddels zijn de eerste twee fasen van Nieuw Waard in verkoop gebracht en grotendeels verkocht. De derde fase bestaande uit 35 woningen en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2017 in verkoop gaan.

Het project bestaat uit 24 drie-onder-één-kapwoningen, 4 semibungalows, 40 halfvrijstaande woningen, 6 vrijstaande woningen en 22 Timpaan Verandawoningen. De meeste woningen hebben standaard een garage. De woningen worden gerealiseerd door Scholtens Bouw te Wognum. De Timpaan Verandawoning® is een betaalbaar woningbouwconcept ontwikkeld door Han Assink van Timpaan. De grondgebonden woning is door zijn minimale diepte en modulaire opbouw een aantrekkelijke optie voor stedenbouwkundigen die moeten ontwerpen waar traditionele woningbouw niet mogelijk is.

Nadere informatie over de koopwoningen is te verkrijgen bij de makelaars van het project te weten Kuyper & Blom te Heiloo en Vlieg te Heerhugowaard en op www.nieuwwaard.nl.