Katwijk/Rijsenhout, 22 november 2005 – De woonstichting KBV gaat een exclusief samenwerkingsverband aan met ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout. Na een jarenlange succesvolle samenwerking is er bij beide partijen zoveel vertrouwen in elkaar, dat de KBV heeft besloten een vijfjarig contract met Timpaan te sluiten. Dat betekent dat Timpaan in deze periode samen met de KBV projecten in Katwijk e.o. ontwikkelt en deze begeleidt namens de KBV.

In deze bijzondere overeenkomst zijn afspraken gemaakt op basis van maatschappelijke voorwaarden. Timpaan onderscheidt zich van andere projectontwikkelaars door commercieel gemaakte winst te laten aan de maatschappelijke partner of deze te herinvesteren in de volkshuisvesting. Het bedrijf noemt zichzelf dan ook ‘de andere ontwikkelaar’. Woonstichting KBV herkent zichzelf in deze werkwijze. Het motto van de woonstichting ‘Wonen doen we samen’ sluit naadloos aan bij de filosofie van Timpaan.

Zij tekenen de overeenkomst op de dag van de start van het nieuwbouwproject in de Nieuwe Rooie Buurt. Vanaf dinsdag 22 november wordt De Rooie Buurt in Katwijk vernieuwd na een jarenlange discussie over het wel of niet slopen van de buurt. Woonstichting KBV heeft Timpaan een aantal jaren geleden benaderd om gezamenlijk te werken aan De Nieuwe Rooie Buurt. Dit heeft geresulteerd in een plan voor grootschalige renovatie en de bouw van 60 nieuwe woningen die tegemoet komen aan de bestaande sfeer in de buurt. De nieuwbouw bestaat uit 38 eengezinswoningen en 22 appartementen. Onder de koopwoningen komt een ondergrondse parkeergarage voor de bewoners. Daarnaast worden als resultaat van de nauwe en prettige samenwerking met de gemeente Katwijk meer dan 100 extra parkeerplaatsen gerealiseerd. De gemeente Katwijk is eigenaar van deze parkeerplaatsen en faciliteert de verhuur daarvan.

Wethouder A. van der Plas verricht op dinsdag 22 november 2005 gezamenlijk met Jan Turenhout, directeur van Woonstichting KBV, en directeur Jaap Zwart van Timpaan de officiële handeling voor de bouw van De Nieuwe Rooie Buurt. Zij doen dat samen met de toekomstige bewoners en andere betrokkenen.

U bent op dinsdag 22 november vanaf 14.30 uur welkom op het bouwterrein aan de Friezenstraat (hoek Weth. Meerburgkade). De officiële starthandeling vindt plaats rond 15.00 uur.