14 februari 2011

De bouw van de eerste fase van Dorpshaven-Zuid is begonnen. Op vrijdag 11 februari heeft wethouder Ulla Eurich een toespraak gehouden bij de start van de bouw van Dorpshaven-Zuid. Ze verwelkomde de toekomstige bewoners op hun nieuwe woonlocatie. Wethouder Eurich: ‘Het is een mooi project waarbij alle woningen en appartementengebouwen aan het water liggen.’ Op de bouwlocatie en vervolgens in de kerk aan de Lijnbaan was door projectontwikkelaar Timpaan een officiële bijeenkomst georganiseerd ter ere van de start van dit project. Hierbij waren de toekomstige bewoners en de betrokkenen van het project aanwezig.

Dorpshaven-Zuid is een woningbouwontwikkeling van projectontwikkelaar Timpaan op het Lijnbaangebied in Aalsmeer. Dit gebied ligt tussen de Lijnbaan, Oosteinderweg en de Burgemeester Kasteleinweg. Half september 2010 is er gestart met de verkoop. Inmiddels is ruim 70 procent verkocht. Dorpshaven-Zuid wordt gerealiseerd door aannemer Panagro Al vanaf 2004 is er intensief samengewerkt door Timpaan en de gemeente Aalsmeer om dit plan mogelijk te maken.

In totaal worden er om Dorpshaven-Zuid 231 woningen gebouwd. In fase 1, die grenst aan de Oosteinderweg, komen 35 woningen. Twee blokken van acht woningen, vijf vrijstaande woningen en 14 twee-onder-één-kap woningen. Ook worden er 30 luxe appartementen gebouwd. Door de verlegging van de N201 zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan om het nieuwe centrum van Aalsmeer vorm te geven. Het gebied ligt dichtbij uitvalswegen en hoogwaardige openbaar vervoerverbindingen. Het gezellige centrum van Aalsmeer ligt op loopafstand.

In de ontvangstruimte van de Lijnbaankerk vond een sfeervolle receptie plaats waarbij alle toekomstige bewoners elkaar konden ontmoeten. Wethouder Eurich: ‘Ik wens de aannemer Panagro en Timpaan succes met de bouw en de toekomstige bewoners veel woonplezier in Aalsmeer.’ Na de toespraak van wethouder Eurich, nam de directeur van Timpaan Jaap Zwart het woord. Ook nam Do de Schepper, directeur van Panagro het woord: ‘We gaan ons stinkende best doen om mooie en kwalitatieve woningen af te leveren’, beloofde hij.