Aalsmeer, 28 oktober 2014.

Veel Aalsmeerders kopen startersappartementen in Dorpshaven-Zuid

Op donderdag 23 oktober 2014 is de bouw van de startersappartementen in project Startblok 3 in Dorpshaven-Zuid te Aalsmeer officieel gestart. Het project is ontwikkeld door Timpaan uit Rijsenhout en wordt gerealiseerd door Slokker Bouwgroep BV vestiging Huizen. Wethouder Tom Verlaan heeft de officiële handeling verricht door het slaan van een symbolische eerste paal, omdat de echte heipalen al waren geslagen bij de realisatie van het naastgelegen identieke appartementengebouw.

Na de officiële handeling werd er een bijeenkomst georganiseerd voor de toekomstige bewoners van de appartementen en de betrokken partijen van het project in de Crown Studio’s in Aalsmeer. Wethouder Tom Verlaan sprak de nieuwe bewoners toe: ”Ik ben verheugd dat nu gestart is met de bouw van het tweede appartementengebouw voor starters in dit project. In totaal worden er nu 31 appartementen gebouwd waarvan er 29 aan Aalsmeerders, één aan een bewoner uit Uithoorn en één aan een bewoner uit Aalsmeerderbrug zijn verkocht. Ook is er 17 maal gebruik gemaakt van de starterslening die door de gemeente beschikbaar is gesteld. Hierdoor was het voor de starter op de woningmarkt aantrekkelijk om hier een woning te kopen en is de verkoop voorspoedig verlopen.”

In april dit jaar is de verkoop van de woningen gestart en begin september werd de laatste woning verkocht. Ontwikkelaar Timpaan is uiteraard verheugd dat voor de start van de bouw alle woningen al zijn verkocht.

Na de realisatie van dit gebouw zal er nog een laatste identiek gebouw worden gerealiseerd. Dit zal in 2017 zijn, als de autospuiterij Rosenboom die nu nog aan de Dorpsstraat is gevestigd, zal zijn verplaatst.

Er zijn in het project Dorpshaven-Zuid nog één twee-onder-een-kapwoning en een drietal (semi-) vrijstaande woningen beschikbaar. Bij EKZ|Makelaars en Eveleens Makelaars kunt u informatie krijgen over de woningen.