PERSBERICHT

Alkmaar, 1 juni 2015

Timpaan wint De Gouden Baksteen 2015

Tijdens het Alkmaarse Vastgoedsymposium op 28 mei jl. in het Afas Stadion is De Gouden Baksteen 2015 door juryvoorzitter Mr. Hans Eskens uitgereikt aan de heer Jaap Zwart, algemeen directeur van projectontwikkelaar Timpaan te Rijsenhout. De Gouden Baksteen is een jaarlijkse prijs die door de jury van de Stichting Vastgoed Rapportage (SVR) wordt toegekend. Met de toekenning van de Gouden Baksteen beoogt de SVR een onderneming actief op het gebied van bouw en/of ontwikkeling een pluim te geven voor getoonde visie, durf en doorzettingsvermogen, innovatie en/of succes.

Dit jaar komt de prijs toe aan Timpaan, die zichzelf de andere ontwikkelaar noemt. Zij neemt in de ontwikkelwereld een bijzondere positie in omdat de aandelen in handen zijn van een stichting. Hierdoor kan Timpaan opereren als een maatschappelijke onderneming. De conclusie uit het juryrapport luidt als volgt: ‘Met de toekenning van De Gouden Baksteen 2015 aan Timpaan komt de prijs in handen van een maatschappelijk betrokken ontwikkelaar, die mede als gevolg van haar focus, maatschappelijke meerwaarde levert en daarbij ook in economisch uitdagende tijden floreert. Dat verdient respect. Daarmee is Timpaan de terechte winnaar van de Gouden Baksteen 2015.’

Zo heeft Timpaan tal van betaalbare, kwalitatief hoogwaardige en vooral gezonde en duurzame projecten gerealiseerd of is deze aan het realiseren, ook tijdens de vastgoedcrisis. Voorbeeld projecten in de regio zijn Notweg-Iepenlaan, Bergerveste, Hoevervaart en De Hoef XL te Alkmaar, Het Groene Kruid te Heerhugowaard, Het Verandakwartier te Ursem en gebiedsontwikkeling De Linde (Zuiderloo) te Heiloo. Bovenstaande regionale projecten hebben er onder andere toe bijgedragen dat Timpaan in 2014 hele gezonde jaarcijfers heeft gepresenteerd.

Het thema van deze editie van het Alkmaarse Vastgoedsymposium was ‘Zorgen voor morgen’ en de kansen die de toenemende vraag naar zorg aan huis voor de vastgoedsector biedt. Sprekers waren Han ter Heegde, burgemeester van Heerhugowaard, Marieke Kleiboer, programma manager van de gemeente Amsterdam, Harry Luik, voorzitter Raad van Bestuur MGG en Jules Deelder die zichzelf ‘aucteur’ noemt. De dagvoorzitter was journaliste Wouke van Scherrenburg.