Rijsenhout, 4 december 2008 – Ontwerp voor urban villa van Timpaan geprezen als ‘project waar iedereen wil wonen.’

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op woensdagavond 3 december heeft de Almeerse wethouder Adri Duivesteijn bekend gemaakt dat Timpaan een van de twee winnaars is van de ‘openbare ontwikkelingscompetitie urban villa’s Casadepark West – Aangenaam Duurzaam’.

Het ontwerp van Timpaan voor een ‘geweldig duurzame’ urban villa met de titel L.E.F. past binnen de ambitie van de gemeente Almere om het Cascadepark in Almere Poort in te richten als ‘etalage van duurzaamheid’. Het Cascadepark West wordt beschouwd als een van de ‘best practices’ en vervult een voorbeeldrol voor een ecologisch, sociaal en economisch duurzaam Almere 2030. In deze ‘etalage’ moeten zeven urban villa’s en een woontoren worden gerealiseerd. Timpaan krijgt een locatie toegewezen om het ontwerp voor de urban villa te realiseren. De andere winnaar is ontwikkelaar Kalliste Woningbouwontwikkeling.

Uit het beoordelingsrapport blijkt dat het ontwerp van Timpaan de meeste punten krijgt toegewezen van de jury. De beoordelingscommissie beschouwt L.E.F. als een project waar (bijna) iedereen zou willen wonen. Het project speelt in op de specifieke kwaliteiten van de locatie, en de onconventionele opzet van de maisonnettes biedt de driezijdig georiënteerde woningen een verrassende ruimtelijkheid. Daarbij slaagt dit planvoorstel er op voorbeeldige wijze in om een hoog duurzaamheidsniveau te combineren met een hoog kwaliteits- en comfortniveau’, aldus de jury.

De inzending voor de urban villa heeft Timpaan ontwikkeld in nauwe samenwerking met Mulderblauw architecten, adviesbureau Merosch en de vertegenwoordiger van het speciale bouwmateriaal gevormd uit gerecycled glas.

Timpaan presenteert zich als ‘de andere ontwikkelaar’. Het bedrijf komt met innovatieve bouwconcepten die inspelen op actuele vragen uit de samenleving. Net als andere ontwikkelaars is Timpaan een commerciële organisatie. Maar dan wel één met een sterke maatschappelijke betrokkenheid die zich uit in het realiseren van fantastische en betaalbare woonprojecten. Wij kunnen zo werken omdat onze aandeelhouder de stichting Timpaan is. Deze stichting stelt de organisatie vervolgens weer in staat maatschappelijke projecten te realiseren. Daarom heten wij ook ‘de andere ontwikkelaar’.