PERSBERICHT

 

Rijsenhout, 28 november 2014

 

Timpaan start woningbouwproject Slingerak in De Meern

 

Op dinsdag 2 december 2014 start projectontwikkelaar Timpaan met de werkzaamheden van het nieuwbouwproject Slingerak in De Meern. Op dit moment is 90% van de 40 koopwoningen verkocht. Wethouder Paulus Jansen van de gemeente Utrecht is gevraagd de officiële handeling op de bouwplaats te verrichten. Met groot materieel zal de wethouder op spectaculaire wijze een aanvang maken met de sloopwerkzaamheden.

 

Na de officiële handeling zijn alle kopers en betrokkenen bij het project uitgenodigd om het glas te heffen in Restaurant De Oude Bakkerij in De Meern. Wethouder Jansen en algemeen directeur van Timpaan, Jaap Zwart, zullen hier een toespraak houden over het project.

 

De kleinschalige nieuwbouwwijk Slingerak bestaat uit 1 monumentale villa, 3 vrijstaande stadsvilla’s, 8 geschakelde stadsvilla’s en 28 Timpaan Verandawoningen® voor starters. De locatie van het nieuwbouwproject Slingerak De Meern bevindt zich direct op de overgang van de nieuwe bebouwing van Langerak en de historische lintbebouwing aan de Zandweg. Juist deze locatie maakt dit project zo bijzonder, op de grens van oud en nieuw.

 

Bij alle woningen is extra aandacht besteed aan gezondheid, wooncomfort en duurzaamheid. Niet alleen in materiaalgebruik zoals standaard overal vloerverwarming, triple glas en aansluitingen voor het plaatsen van zonnepanelen, maar ook door inschakeling van bouwkundig expertisebureau Koppen VastGoed. Dit bureau zal tijdens het bouwproces en continue kwaliteitscheck uit voeren om onder andere energetische – en geluidslekken in de woningen te voorkomen. Timpaan levert alle woningen pas op als steekproefsgewijs middels infraroodcamerabeelden en rooktesten is aangetoond dat door middel van een functionele isolatie de kierdichting van de woningen voldoet.

 

De Timpaan Verandawoning® voor starters is een eigen woningbouwconcept van projectontwikkelaar Timpaan. Deze betaalbare starterswoning is in De Meern verkocht vanaf € 164.500,– VON. De gemeente Utrecht heeft voor deze woningen een starterslening beschikbaar gesteld. In de VONprijs is standaard een keuken, sanitair en al het tegelwerk opgenomen. Binnen enkele weken waren alle 28 starterswoningen verkocht.

 

Maarten Engel van Engel Architecten uit Amsterdam heeft de monumentale villa, de 8 geschakelde en 3 vrijstaande stadsvilla’s ontworpen. Vergeer Bouw uit Reeuwijk zal niet alleen de bouw van de woningen realiseren maar is ook verantwoordelijk voor realisatie van de sloop- en civiele werkzaamheden.

—————————————————————————————————————————

Uitnodiging pers

  • Wij willen u uitnodigen om de officiële handeling op de bouwlocatie mee te maken. De handeling, in bijzijn van alle kopers en partijen die rondom dit project betrokken zijn, start op dinsdag 2 december om 15.30 u. op de bouwlocatie ter hoogte van Zandweg 69 B en C in De Meern. Aansluitend zal in Restaurant De Oude Bakkerij aan de Zandweg 203 in De Meern een feestelijke bijeenkomst plaats vinden met speeches van wethouder Jansen en algemeen directeur van Timpaan, Jaap Zwart.