Rijsenhout, 6 februari 2012 – Op donderdag 16 februari a.s. zal de verkoop van appartementengebouw met de naam D2 in project Dorpshaven-Zuid te Aalsmeer starten vanuit het kantoor van EKZ|Makelaars aan de Punterstraat 2 in Aalsmeer. De manifestatie zal om 17.00 uur worden geopend door de Wethouder Wonen van gemeente Aalsmeer. Wethouder Wonen Ulla Eurich: ”De gemeente Aalsmeer vindt het belangrijk dat ook starters een plekje op de woningmarkt in Aalsmeer kunnen verwerven. Om daarbij te helpen stellen wij startersleningen beschikbaar.”

Het appartementengebouw dat in de verkoop gaat bestaat uit 31 appartementen, waarvan op dit moment 27 woningen worden verkocht. Het betreffen 26 twee-kamerappartementen met circa 55 m2 woonoppervlakte (GBO) en een vrij op naam prijs vanaf € 149.000,–. Daarnaast wordt er nog één drie-kamerappartement van circa 74 m2 voor € 189.500,– vrij op naam te koop aangeboden.

Om 17.00 uur zal de manifestatie worden geopend door wethouder Ulla Eurich. Zij zal het eerste verkoopboek uitreiken aan een Aalsmeerse starter. Tussen 17.00 uur en 20.00 uur geeft EKZ | Makelaars informatie over de appartementen en de startersleningen die beschikbaar worden gesteld door de gemeente Aalsmeer. Ook is ter plekke de grote maquette van project Dorpshaven-Zuid te bekijken.

Er zijn voor het project door de gemeente Aalsmeer toewijzingscriteria vastgesteld. De Aalsmeerse (koop)starters hebben voorrang. De overige sociaal-economisch gebonden (koop) starters komen in groep 2 en de overige belangstellenden komen in groep 3. Er zijn geen leeftijdsgrenzen van toepassing voor de toewijzing.

Geïnteresseerden hebben tot maandag 5 maart 2012 9.00 uur de tijd om het inschrijfformulier in te leveren bij EKZ|Makelaars in Aalsmeer. Kort daarna zal de projectnotaris per loting de toewijzing verrichten.

De gemeente Aalsmeer stelt startersleningen beschikbaar voor starters die de afgelopen 10 jaar minimaal 3 jaar aaneengesloten in Aalsmeer hebben gewoond. De lening bedraagt maximaal 20 % van de vrij op naam prijs van de woning.