Op dinsdag 28 oktober 2014 is de bouw gestart van het nieuwbouwproject Dahliahof in Hoofddorp. Wethouder Tom Horn heeft de officiële paal geslagen voor de bouw van het appartementengebouw. Vervolgens vond in restaurant Lieveling in Hoofddorp een bijeenkomst plaats voor de toekomstige bewoners en de betrokkenen van het project.

Tijdens de bijeenkomst heeft de wethouder Tom Horn een toespraak gehouden, waarbij hij zowel Timpaan als de kopers feliciteerde met het project, en is het  straatnaambord in het project onthuld. De nieuwe straat gaat Klaasje Bogaard-Slingerhof heten. De straat is vernoemd naar de Haarlemmermeerse die tijdens de tweede wereldoorlog actief was in het verzet. Haar nabestaanden waren ook bij de bijeenkomst aanwezig. De wethouder heeft aangegeven dat hij het een geweldige eer vindt dat hij het verhaal van Klaasje Bogaard-Slinger op deze middag mag vertellen en het nog een grotere eer vindt om samen met de dochter en kleindochter van deze heldin het straatnaambord te mogen onthullen.

Aannemer IBB Condor uit Oegstgeest zal vanaf heden starten met de bouw van het appartementencomplex met 11 (starters)appartementen, zes twee-onder-een-kapwoningen en 6 vrijstaande woningen. Alle appartementen en twee-onder-een-kapwoningen zijn inmiddels verkocht.

Er zijn drie vrijstaande woningen verkocht, voor twee vrijstaande woningen zijn serieuze gesprekken met optanten en er is nog 1 woning vrij met een vrij op naam prijs van € 445.000,– vrij op naam.

Dahliahof wordt gerealiseerd in de wijk Toolenburg Oost , op het punt waar de Hoofdweg en de Henriëtte Roland Holstlaan elkaar kruisen. Op het terrein achter de twee reeds bestaande woningen aan de Hoofdweg zal het project Dahliahof worden gebouwd.