Rijsenhout, 17 januari 2012 – Ondanks de crisis levert ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout in korte tijd 152 woningen in vier verschillende projecten op. De opleveringen betreffen 46 appartementen in project Hartinghove te Nieuw-Vennep, 29 appartementen in project Loetheveld te Zoeterwoude- Dorp, 71 woningen in project Hoevervaart te Alkmaar en de eerste 6 woningen van het exclusieve nieuwbouwplan Park Meerlanden te Amstelveen.

Het project Hartinghove in Nieuw-Vennep betreft een appartementengebouw met 46 woningen, waaronder een groot aantal startersappartementen. Alle woningen waren voor de start van de bouwwerkzaamheden reeds succesvol verkocht en zijn inmiddels opgeleverd. Het project is ontwikkeld samen met Van Luling Vastgoed uit Aalsmeer. De bouw was in handen van aannemer Vink en Veenman uit Nieuwkoop.

In het hart van Zoeterwoude-Dorp leverde Timpaan 27 luxe appartementen en 2 penthouses voor senioren op. Het exclusieve project Loetheveld met uitzicht op het park Loetheveld bestaat uit twee woongebouwen, die met een half ondergrondse parkeergarage verbonden zijn. De aannemer was Vergeer Bouw uit Reeuwijk.

Aan de groene zone langs de Hoevervaart in Alkmaar ontwikkelt Timpaan op de locatie van een voormalige MTS in verschillende fasen het woningbouwproject Hoevervaart. De 28 eengezinswoningen uit de eerste fase zijn opgeleverd. De oplevering van 43 appartementen staat komende maand gepland. Het project wordt in samenwerking met Bot Bouw Initiatief ontwikkeld. Bot Bouw Groep uit Heerhugowaard is de aannemer.

In het zeer landelijk gelegen deel van Amstelveen ontwikkelde Timpaan aan de Bankrasweg 17 zeer exclusieve vrijstaande landhuizen. De woningen staan op ruime kavels met rondom veel groen en water. Een groot gebied, midden tussen de woningen, blijft groen en zorgt voor openheid in het landschap. De belangstelling voor de woningen, met VON-prijzen van € 0,9 mln. tot € 2.2 mln was groot en alle landhuizen waren dan ook spoedig verkocht. De eerste zes landhuizen zijn inmiddels opgeleverd. De overige woningen volgen later dit kwartaal. De aannemer is Bot & Van der Ham uit Meerkerk.