Rijsenhout, 4 juni 2013

Op woensdag 5 juni 2013 lanceert projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout – onder toeziend oog van wethouder Michel Bezuijen van de gemeente Haarlemmermeer – een online Nationale VastGOEDpas op de Provada. Deze online pas is een initiatief van Timpaan in samenwerking met Fortierra uit Den Haag.

Als ‘andere ontwikkelaar’ vindt Timpaan het belangrijk om alle praktische informatie over haar woningen zo overzichtelijk en compleet mogelijk aan haar kopers aan te bieden. Elke koper van een nieuwbouwwoning ontvangt een inlogcode om in een beveiligde omgeving hun eigen digitale woondossier te bekijken. Dit dossier bevat alle contractuele en technische informatie van de woningen die door Timpaan zijn gerealiseerd. Hierbij kan gedacht zaken als bouwtekeningen, installatiegegevens en gebruikte materialen. Tevens zijn hier de contracten terug te vinden die horen bij de woning. Zelf kunnen kopers het systeem aanvullen met bijvoorbeeld informatie over hun verzekeringen, maar ook onderhoud en verbouwingen.

Via de ‘slimme’ energiemeter is het heel gemakkelijk om via de online VastGOEDpas het energieverbruik in te zien ook worden deze gegevens opgeslagen in het persoonlijke digitale dossier.

Bij een eventuele verkoop van de woning blijft de Nationale VastGOEDpas aan de woning gekoppeld, uiteraard zonder de persoonlijke gegevens van de vorige eigenaar. De notaris zal hierbij een validerende rol vervullen. Zo kunnen de gegevens veilig worden overgedragen aan de nieuwe eigenaren.

Wij nodigen u van harte uit om op woensdag 5 juni om 15:00 uur aanwezig te zijn bij de lancering van dit bijzondere initiatief. U kunt ons vinden in de RAI in Amsterdam in hal 11, stand 19. Aansluitend vindt er een netwerkborrel op de stand plaats.