Rijsenhout, 20 februari 2012 – Op donderdag 16 februari is de verkoop van appartementengebouw D2 in project Dorpshaven-Zuid te Aalsmeer van start gegaan. Om 17.00 uur werd de manifestatie geopend door wethouder Ulla Eurich van de gemeente Aalsmeer. Vanaf 17.00 uur tot 20.00 uur hebben meer dan 80 belangstellenden het kantoor van EKZ|Makelaars aan de Punterstraat 2 in Aalsmeer bezocht.

Wethouder Ulla Eurich geeft in haar speech aan dat de gemeente Aalsmeer het belangrijk vindt dat ook starters een plekje op de woningmarkt in Aalsmeer kunnen verwerven. “Om daarbij te helpen stelt de gemeente Aalsmeer startersleningen beschikbaar.”

Vervolgens reikte Wethouder Ulla Eurich het eerste verkoopboek uit aan Irene Teeuwen. Zij is een starter uit de Gemeente Aalsmeer en al jaren op zoek naar een betaalbare koopwoning in Aalsmeer. Zij heeft al enkele jaren naar de starterswoningen in het project Dorpshaven-Zuid uitgekeken en is erg blij dat er nu het eerste gebouw in de verkoop is. “Ik hoop dat ik zal worden ingeloot”, aldus Irene.

Het appartementengebouw dat in de verkoop is gegaan bestaat uit 31 appartementen, waarvan op dit moment 27 woningen worden verkocht. Het betreffen 26 twee-kamerappartementen met circa 55 m2 woonoppervlakte vanaf € 149.000,–. Daarnaast wordt er nog één drie-kamerappartement van circa 74 m2 voor € 189.500,– te koop aangeboden.

Geïnteresseerden hebben tot maandag 5 maart 2012 9.00 uur de tijd om informatie op te halen en het inschrijfformulier in te leveren bij EKZ|Makelaars in Aalsmeer. Kort daarna zal de projectnotaris per loting de toewijzing verrichten.

De gemeente Aalsmeer stelt startersleningen beschikbaar voor starters die de afgelopen 10 jaar minimaal 3 jaar aaneengesloten in Aalsmeer hebben gewoond. De lening bedraagt maximaal 20 % van de vrij op naam prijs van de woning. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.ekz.nl of www.dorpshaven-zuid.nl.