Haarlemmermeer, 5 juni 2012 – Op woensdag 6 juni a.s. lanceert projectontwikkelaar Timpaan het nieuwe initiatief voor collectief particulier opdrachtgeverschap CPO Midden-Nederland op de Provada. Jaap Zwart, algemeen directeur van Timpaan, zal in aanwezigheid van wethouder Gilbert Isabella  van de gemeente Utrecht het nieuwe initiatief officieel  presenteren. CPO Midden-Nederland is een initiatief van Timpaan en VASPRO Bouwmanagement. Timpaan is een stichting met een maatschappelijke doelstelling, die niet gaat voor snelle rendementen en de korte termijn, maar voor kwaliteit en betaalbaarheid. Door de stichtingsvorm kan Timpaan langjarig investeren in projecten die door de marktsector niet zouden worden opgepakt.

CPO Midden-Nederland is een organisatie voor woonconsumenten en professionals die veel kennis en expertise heeft op het gebied van ontwikkelen en bouwen. Collectief particulier opdrachtgeverschap is een nieuwe manier van bouwen in Nederland. CPO is duidelijk aan een opmars bezig omdat steeds vaker groepen mensen elkaar vinden die samen hun woondroom willen realiseren.  De voordelen zijn duidelijk: de klant heeft meer zeggenschap over wat er gebouwd wordt, het samen bouwen aan een project vergroot de kans op een leuke, aantrekkelijke en gezellig woonbuurt, zelf opdrachtgever zijn leidt tot een betere betaalbaarheid en een gunstiger prijs-kwaliteitsverhouding, de klant kan meedenken over collectieve (woon) voorzieningen en inrichting van de woonomgeving.

De aanpak van CPO Midden-Nederland wordt inhoudelijk ondersteund door een Raad van Advies. Hierin hebben zitting, mevrouw Marijke van Zoelen, initiatiefnemer van CPO project “het Groene Dak” in Utrecht en communicatieadviseur bij Agentschap NL; de heer Peter Boelhouwer, wetenschappelijk directeur onderzoeksinstituut OTB en hoogleraar Housing Systems aan de TU Delft, Pieter Hooimeijer, wetenschappelijk directeur onderzoekschool Nethur en hoogleraar Sociale Geografie & Demografie aan de Universiteit Utrecht.

 

Het reeds door Timpaan gerealiseerde CPO project Alphabeth in Waalwijk.