Afgelopen maandag heeft wethouder Rik Rolleman de eerste sleutel van het appartementengebouw voor starters in nieuwbouwproject Dorpshaven-Zuid te Aalsmeer uitgereikt. De komende weken zullen de overige woningen van het gebouw worden opgeleverd.

Ruim een jaar geleden werd, na een voorspoedige 100% verkoop, begonnen met de bouw van dit fraaie complex langs de nieuwe N196. Het project Dorpshaven-Zuid is ontwikkeld door Timpaan in Rijsenhout. In totaal zullen er uiteindelijk drie identieke gebouwen met startersappartementen verrijzen langs de N196.

Wethouder Rik Rolleman is verheugd dat het fraaie gebouw nu wordt opgeleverd en dat de gemeente Aalsmeer hiertoe heeft kunnen bijdragen door middel van het verstrekken van startersleningen aan de inwoners van Aalsmeer. “Ook bij de nog te realiseren gebouwen voor starters in Dorpshaven-Zuid, gaat de gemeente de toekomstige bewoners helpen met de financiering door middel van het verstrekken van startersleningen. Hiervoor heeft de gemeente apart een bedrag gereserveerd en het rijk betaalt hier ook 50% aan mee”, aldus wethouder Rolleman.

De sleutel werd door wethouder Rolleman uitgereikt aan Robert Oldenburger. Robert was al enige tijd op zoek naar een woning, maar tot anderhalf jaar geleden was alleen huur voor hem een optie. Totdat anderhalf jaar geleden dit gebouw in de verkoop kwam. “Dit was ‘mijn kans’”, vertelt Robert enthousiast. ”Ik heb, na de notariële loting, zelfs mijn eerste voorkeur toegewezen gekregen, een appartement op de bovenste verdieping met een enorme vliering. Het ziet er allemaal geweldig uit! Ik heb enorm veel zin om nu te gaan klussen, en zo spoedig mogelijk mijn eigen huis te gaan betrekken.”

Aannemer Slokker is ruim een jaar bezig geweest met de bouw van het complex. Slokker heeft zo goed en netjes gebouwd, dat bij de oplevering van het appartement van Robert er geen enkel “opleverpunt” was.

Tussen de huidige twee inmiddels gerealiseerde appartementengebouwen in Dorpshaven-Zuid zal het tweede identieke gebouw met startersappartementen worden gerealiseerd. Ontwikkelaar Timpaan heeft recent met Shell een afspraak gemaakt over de LPG-tank bij het benzinestation aan de provinciale weg (N196).  Shell zal, zodra het nieuw te bouwen appartementengebouw zal worden bewoond, stoppen met de verkoop van LPG.  De verkoop en bouw van deze twee- en driekamerappartementen start nadat het bestemmingsplan door de gemeente is aangepast. Ontwikkelaar Timpaan hoopt daarom begin 2014 te kunnen starten met de verkoop van deze woningen. Geïnteresseerden kunnen zich nu alvast melden bij EKZ |Malelaars in Uithoorn of Amstelveen of Eveleens Makelaars in Aalsmeer.