Rijsenhout, 11 mei 2010 – Ondanks de crisis zijn in Amstelveen van het nieuwbouwproject Park Meerlanden alle 17 villa’s en landhuizen met bijgebouwen, in prijs variërend van € 900.000 tot € 2,2 miljoen in recordtijd verkocht. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels gestart. Park Meerlanden is ontwikkeld door Timpaan, de andere ontwikkelaar. De woningen zijn in opdracht van Timpaan verkocht door Brockhoff Nieuwbouwmakelaars in Amstelveen.

Kwaliteit en lef
Dit is gezien de crisis op de woningmarkt, vooral in het luxe segment nieuwbouw, een opmerkelijk resultaat. Kwaliteit loont, verduidelijkt directeur Jaap Zwart van Timpaan. ‘We hebben lef getoond, het risico genomen en zijn -ook in crisistijd- gegaan voor kwaliteit bij het inspelen op woonbehoeften van doelgroepen uit de markt. Resultaat op commerciële projecten wordt ingezet voor projecten met een maatschappelijk belang. Wij doen aan projectontwikkeling, de winst is voor de samenleving.’

Ontwikkeling en verkoop
Park Meerlanden ligt vlakbij de Amstel, centraal tussen Amstelveen, Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel. De projectontwikkeling is heel zorgvuldig aangepakt. De gemeente Amstelveen was – terecht – streng met haar eisen om te zorgen dat er een product ontstond dat goed in het landschap zou passen. En dat is gelukt: de 17 villa’s worden op twee eilanden gesitueerd, met daartussen een derde eiland. Projectmanager Leonie Buur: “Dit derde eiland is alleen toegankelijk voor de bewoners maar moet altijd groen blijven. Samen met de zichtlijnen die in nauw overleg met de gemeente bepaald zijn, is elke massaliteit vermeden. De villa’s en landhuizen zijn onder architectuur in jaren 30-stijl ontworpen.’ Augustus 2009 startte de verkoop van de kavels. “Natuurlijk was het heel spannend – zeker op dat moment’, vertelt Edwin Brockhoff van Brockhoff Nieuwbouwmakelaars.’De vele geïnteresseerden die op de verkoopreceptie kwamen waren echter heel enthousiast en wij durfden langzaam te hopen dat de timing inderdaad goed was. Maar dat er bijna vijf keer zoveel kandidaten als woningen waren had ik nooit durven dromen. We moesten zelfs loten! De gelukkige kopers zijn nu in gesprek met de aannemer om de exacte afwerking van hun nieuwe huis te bespreken’.