PERSBERICHT

Haarlemmermeer, 5 februari 2013.

Op woensdag 6 februari wordt multifunctionele accommodatie (MFA) de Boshoeve te Nieuw-Vennep officieel geopend. Het project, gericht op duurzame kinderopvang, is een initiatief van Timpaan uit Rijsenhout, Vital PlaceS uit Nieuw-Vennep, AW Groep uit Lisse en pedagoge Eva Toele uit Nieuw-Vennep. Niemand minder dan Marjan Minnesma verricht de officiële handeling. Zij is directeur van Urgenda, een actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam willen maken, en de afgelopen twee jaar uitgeroepen tot meest invloedrijke persoon op het gebied van duurzaamheid. Als moeder van 3 kinderen draagt zij MFA de Boshoeve een warm hart toe. “In het bijzonder omdat het voelbaar vanuit een brede opvatting van duurzaamheid is ontwikkeld”, aldus Minnesma.

De energieleverende, lucht- en water zuiverende MFA bestaat uit een geïntegreerd kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang, een natuurwerkplaats voor jongvolwassenen met een beperking en kantoorruimte voor maatschappelijk verantwoorde ondernemers die aanvullend zijn aan de kinderopvang. In het geïntegreerde kinderdagverblijf en op de buitenschoolse opvang groeien kinderen met en zonder beperking met elkaar op. Ook biedt het ruimte om te spelen, avonturen te beleven en te leren. Zo is er een natuurwerkplaats gepland, met een moestuin en ruimte voor kippen, konijnen en cavia’s. Jongvolwassenen met een beperking gaan die tuin bestieren en hebben op deze manier een volwaardige dagbesteding. Onder de zonnepanelen op de verdieping is kantoorruimte voor maatschappelijk verantwoorde ondernemers met oog voor mens en dier.

Het gebouw is zo ontworpen dat het meer energie levert dan er verbruikt wordt. Het integraal technisch groen, binnen en buiten, zorgt voor energiereductie en helpt bij het zuiveren van lucht. Ook aan waterzuivering is gedacht voor het spoelen van de toiletten. Bovendien wordt al het kraanwater gerevitaliseerd volgens de methode van Grander. In het gebouw is de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt en zorgt Vital Lights  (fullspectrum daglichtsysteem) voor optimale leer- en werkprestaties.

Koplopers op het gebied van duurzaamheid hebben bijgedragen aan dit project: Solid Bamboo heeft de gevelpanelen, trappen en kozijnen in bamboe geleverd, Desso heeft hun cradle2cradle tapijt genaamd de Airmaster ter beschikking gesteld dat het meest effectieve vloersysteem is voor het afvangen van fijnstof uit de binnenlucht en AKZO NOBEL heeft met 40 man personeel van het hoofdkantoor hun nieuwste duurzame verf op de wanden aangebracht die natuurlijk daglicht vele malen beter reflecteert.

Bzzzonder Boshoeve BV, een samenwerking tussen Eva Toele en Michel van Rennes van kindercentrum Bzzzonder, huurt het pand en de natuurwerkplaats van investeerders Ad Wijnhout van de AW Groep, architect Joost Valk van Vital PlaceS en projectontwikkelaar Timpaan. Het project is financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en Triodos Bank Nederland verzorgt de externe financiering.

  • Voor nadere informatie over het project kunt u contact opnemen met Maarten Leschot van Timpaan(mleschot@timpaan.nl, 06-10922786)
  • Voor nadere informatie over het integrale ontwerp en alle  duurzaamheidstoepassingen kunt u terecht bij Joost Valk van Vital PlaceS (jvalk@vitalplaces.eu, 06-53179677)
  • Op https://www.facebook.com/MFAdeBoshoeve en http://www.timpaan.nl/projecten/boshoeve is meer informatie te vinden over dit bijzondere project