Haarlemmermeer, 10 juli 2012 – Vrijdag 13 juli bereikt duurzaamheidsnetwerk Vital PlaceS in samenwerking met projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout en civiel aannemer AW Groep uit Lisse het hoogste punt van de bijzondere multifunctionele accommodatie de Boshoeve te Nieuw-Vennep. Deze energieleverende, lucht- en water zuiverende MFA bestaat uit een inclusief kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang, een natuurwerkplaats voor jongvolwassenen met een beperking en kantoorruimte voor maatschappelijk verantwoorde ondernemers. De viering van het hoogste punt met omwonenden, toekomstige medewerkers, ouders van te plaatsen kinderen en alle netwerkpartners middels een barbecue wordt vooraf gegaan door toespraken van wethouder Van Dijk van de gemeente Haarlemmermeer en de heer Valk, directeur van Vital PlaceS en architect van de MFA.

In maart 2012 is bouwbedrijf Valk Bouw en Ontwikkeling gestart met de realisatie van dit duurzame gebouw van 1000 m2 BVO. De oplevering is gepland begin oktober 2012. Het gebouw is integraal ontworpen volgens cradle2cradle principes met netwerkpartners van Vital PlaceS en eindgebruiker Bzzzonder Boshoeve BV. Het integrale ontwerpteam heeft alles zo ontworpen dat grote bouwdelen onder perfecte condities al in de fabriek vervaardigd worden. Dit heeft een aantal voordelen: kwalitatief hoogwaardige bouwdelen , korte bouwtijd met weinig overlast voor omwonenden, alleen nog assembleren op de bouwplaats, lage faalkosten tijdens uitvoeringsfase en alle materialen kunnen aan het einde van hun levensduur geupcycled worden in plaats van gerecycled.

In de unieke inclusieve kinderopvang groeien kinderen met en zonder beperking met elkaar op. Ook biedt het ruimte om te spelen, avonturen te beleven en te leren van elkaar. Zo is er een natuurwerkplaats gepland, met een moestuin en ruimte voor kippen, konijnen en cavia’s. Jongvolwassenen met een beperking gaan die tuin bestieren en hebben op deze manier een volwaardige dagbesteding. Onder de zonnepanelen op de verdieping is bedrijfs- en kantoorruimte voor maatschappelijk verantwoorde ondernemers met oog voor mens en dier.

Bzzzonder Boshoeve BV, een samenwerking tussen pedagoge Eva Toele uit Nieuw-Vennep en Michiel Van Rennes van Bzzzonder Kindercentrum, gaat het pand en de natuurwerkplaats huren van investeerders Ad Wijnhout van de AW Groep, de Nieuw-Vennepse architect Joost Valk van Vital PlaceS en projectontwikkelaar Timpaan. Deze laatst genoemde partijen willen niet alleen dat het bijzondere project wordt gerealiseerd, maar blijven ook betrokken als eigenaar. De Triodos Bank verzorgde de externe financiering en het project is mede financieel mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland.

—————————————————————————————————————————

Uitnodiging pers / noot voor de redactie:

Voor nadere informatie over het project kunt u contact opnemen met Maarten Leschot van Timpaan (mleschot@timpaan.nl, 06-10922786). Voor nadere informatie over het integrale ontwerp en alle duurzaamheidstoepassingen kunt u terecht bij Joost Valk van Vital PlaceS (jvalk@vitalplaces.eu, 06-53179677).

Het programma ziet er als volgt uit:

16.00 uur         Ontvangst op de bouwlocatie aan de Bosstraat te Nieuw-Vennep

(achter huisnummer 30)

16. 15uur         Toespraak wethouder Arthur van Dijk van de gemeente Haarlemmermeer en toespraak

van Joost Valk van Vital PlaceS.

16.30 uur         Barbecue op locatie

18.00 uur         Einde van de bijeenkomst

Op https://www.facebook.com/MFAdeBoshoeve en http://www.timpaan.nl/projecten/boshoeve is meer informatie te vinden, alsmede de brochures en een artist impression van het project in hoge resolutie.