Rijsenhout, 11 augustus 2009 – Op dinsdag 11 augustus om 16.00 uur tekenen de heer Berry Nijmeijer, wethouder van de gemeente Aalsmeer, de heer W.H.M. Meuwese van Synchroon en de heer J.H. Zwart van Timpaan de exploitatieovereenkomst voor het nieuwbouwproject Dorpshaven in Aalsmeer.

Tussen de Burgemeester Kasteleinweg (N201), Oosteinderweg, Oude Spoordijk en Dorpsstraat zal de komende jaren een nieuwbouwwijk worden gerealiseerd. In totaal komen er in deze wijk 333 nieuwe woningen, waarvan 154 appartementen. In de exploitatieovereenkomst worden de afspraken over de realisatie van dit woongebied tussen de gemeente en de ontwikkelaars vastgelegd.

Het project is ontwikkeld door twee projectontwikkelaars. Synchroon uit Utrecht ontwikkelt 99 woningen ten noorden van de Lijnbaan en Timpaan uit Rijsenhout zal in het zuidelijke deel 234 woningen gaan realiseren.

Synchroon start eind augustus met de verkoop van de eerste fase van hun woningen. De verkoop van de woningen van Timpaan zal waarschijnlijk vanaf het einde van het jaar van start gaan.