Bodegraven-Reeuwijk, 29 augustus 2012.

Op woensdag 5 september slaat wethouder Vroomen namens Woningbouwvereniging Reeuwijk de 1e paal voor het complex aan de Van Heuven Goedhartstraat in Reeuwijk-Brug. Het complex bestaat straks uit 23 sociale huurappartementen. Na een intensieve periode van voorbereiding en overleg tussen onder andere de Woningbouwvereniging Reeuwijk, de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en ontwikkelaar Timpaan, is het nu tijd voor de feestelijke 1e paal.

Directeur Van Luit: Deze 23 huurwoningen sluiten prima aan op ons nieuwe woningbeleid. Uit alle voorspellingen over de leeftijdsopbouw van de inwoners van Reeuwijk Brug blijkt dat er een sterke vergrijzing op ons af komt. Juist de groep senioren wenst vaak een gelijkvloerse woning. Deze appartementen zijn dan ook speciaal bedoeld voor die groep.

Wethouder Vroomen: “Met dit complex huisvesten we op termijn niet alleen 23 huishoudens in een comfortabele woning, ook dragen we een steentje bij aan de werkgelegenheid van de bouwsector in Reeuwijk.”.

Het is de verwachting dat de woningen in september 2013 zullen worden opgeleverd. De 23 woningen maken deel uit van het plan Westveen dat is ontwikkeld door Timpaan en wordt gebouwd door aannemersbedrijf Vergeer uit Reeuwijk en Goudriaan Jongerius uit Waarder. Dit eerste gebouw vormt de verbindende schakel tussen alle te realiseren woningcomplexen. In totaal komen er op 2 vrijgekomen scholenlocaties 64 woningen in verschillende prijsklassen voor uiteenlopende doelgroepen zoals starters, doorstarters, gezinnen en senioren. WBV Reeuwijk verhuurt na voltooiing de 23 appartementen en verkoopt de 8 starterswoningen via de KoopGoedkoop regeling.