Rijsenhout, 3 juni 2010 – Ondanks de crisis gaat het goed met de verkoop van woningen en appartementen, ontwikkeld door Timpaan, de andere ontwikkelaar. Dit blijkt uit recente verkoopresultaten op projecten in Amstelveen, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Zoeterwoude. In alle marktsegmenten, van starterswoningen van €179.000 vrij op naam tot zeer luxe woningen en landhuizen tot €2,2 miljoen.

“We zijn blij met deze resultaten”, zegt directeur Jaap Zwart van Timpaan. “Het toont aan dat onze aanpak bij kopers aanslaat. We hebben lef getoond, het risico genomen en zijn –ook in crisistijd- gegaan voor kwaliteit bij het inspelen op behoeften van starters tot en met senioren op de woningmarkt. Resultaten op commerciële projecten hebben we ingezet voor kwaliteitsverbetering en voor projecten met een maatschappelijk belang. Hiermee komen wij tegemoet aan het beleid van gemeenten, corporaties en zorginstellingen. Timpaan doet aan projectontwikkeling, het resultaat is voor de samenleving.”

Amstelveen, Park Meerlanden

Vlakbij de Amstel, centraal tussen Amstelveen, Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel ontwikkelde Timpaan het nieuwbouwproject Park Meerlanden. Alle 17 villa’s en landhuizen met bijgebouwen, in prijs variërend van €900.000 tot €2,2 miljoen zijn in recordtijd verkocht. Bij de inschrijving waren zelfs bijna vijf keer zoveel kandidaten als woningen, waardoor geloot moest worden. De bouw is inmiddels gestart.

Hoofddorp, Silo 2

In de IJtochtzone van Hoofddorp heeft Timpaan van het project Silo 2 binnen vier weken alle 20 appartementen voor starters en een (para)medisch centrum met 2 woningen verkocht. Ieder appartement heeft een woonoppervlakte van ruim 61 m2 en een Frans balkon. De maisonettes hebben daarnaast een zolder, variërend van 90 tot 96 m². Met prijzen vanaf €167.500 vrij op naam. De gemeente Haarlemmermeer heeft voor alle 20 appartementen een renteloze starterslening tot maximaal €40.000 beschikbaar gesteld aan inwoners van deze gemeente, onder voorwaarde van een inkomenstoets om de drie jaar. De bouw is nu volop in gang.

Nieuw-Vennep, HartingHove

Samen met Van Luling Vastgoed heeft Timpaan op de plaats van het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Amstelring 46 appartementen ontwikkeld. De prijzen variëren van €179.000 tot circa €300.000 vrij op naam. Voor 37 van de 46 appartementen (alle appartementen lager dan €200.000) heeft de gemeente Haarlemmermeer een renteloze starterslening tot maximaal €40.000 beschikbaar gesteld aan inwoners van deze gemeente. De opdracht is inmiddels gegund en de bouwvoorbereidingen gestart.

Zoeterwoude, Loetheveld

Vlakbij het centrum van Zoeterwoude-Dorp ontwikkelt Timpaan aan het park Loetheveld 27 luxe appartementen en 2 penthouses voor senioren. De appartementen bieden circa 155 tot 175 m2 woonoppervlakte en hebben standaard vier kamers. De penthouses hebben een oppervlakte van circa 175 m2 over vier kamers (optioneel is een extra kamer mogelijk). Ieder appartement heeft twee terrassen vanaf circa 7 m² tot 22 m², de penthouses zijn voorzien van een dakterras van circa 80 m2. De prijzen variëren van circa €350.000 tot circa €700.000. De opdracht is inmiddels gegund.