Rijsenhout, 17 april 2014

Op 11 april is de bouw van de 34 appartementen in het project BergerVeste te Alkmaar feestelijk gestart.  Alle nieuwe bewoners en betrokkenen van het project waren uitgenodigd om dit feestelijke moment bij te wonen.

De officiële handeling is verricht door wethouder mevrouw A. van de Ven door middel van het slaan van een stalen damwandplank van de parkeerkelder. Aansluitend vond er in Parlan een bijeenkomst plaats met toespraken door de wethouder en de heer Groen, bestuurder van Vof Horizon Ontwikkeling.

Nadat de projectontwikkelaar vof Horizon Ontwikkeling, een samenwerking tussen Bot Bouw Initiatief uit Heerhugowaard en Timpaan uit Rijsenhout,  bekend heeft gemaakt dat de bouw definitief gaat starten, heeft dit een positief effect gehad op de verkoop. Inmiddels is 90% van de appartementen verkocht.

Het plan BergerVeste  bestaat uit 34 luxe appartementen en 12 stijlvolle stadswoningen gelegen in het Blaeustraatkwartier. De woningen in het project zijn rond een hof gesitueerd die volledig aansluit op de bestaande bebouwing. BergerVeste ligt op circa 12 minuten wandelen (circa 1 km) van het centrum van Alkmaar.

Ook is recent de verkoop van de 12 luxe stadswoningen weer opgestart. Deze  luxe stadswoningen met kenmerkende jaren ’30-detaillering zijn al te koop vanaf € 317.500,– vrij op naam, inclusief een eigen parkeerplaats.  De achtertuinen van deze woningen zijn gelegen op het zonnige zuiden. Ook deze verkoop verloopt voorspoedig en de ontwikkelaar hoopt nog voor de zomer ook hier opdracht voor te kunnen verlenen aan de aannemer, waardoor deze woningen in dezelfde bouwstroom als de appartementen kunnen worden gerealiseerd en zullen ze gelijktijdig met de appartementen kunnen worden opgeleverd.