Reeuwijk, 3 december 2015

BAM en Timpaan leveren koopwoningen te Reeuwijk-Brug op

Op 3 december hebben projectontwikkelaar Timpaan en BAM Woningbouw de laatste koopwoning van het project Nieuw Westveen te Reeuwijk-Brug opgeleverd. Verantwoordelijk wethouder Oskam van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk overhandigde de sleutel aan de bewoners van de laatst opgeleverde woning.

Het project Nieuw Westveen bestaat uit 31 koopwoningen in verschillende prijscategorieën uit de BAM Wooncollectie. Daarnaast bevat het project een tweetal appartementengebouwen met in totaal 45 voornamelijk sociale, levensloopbestendige huurappartementen voor senioren in opdracht van Woningbouwvereniging Reeuwijk.

Het project is een herontwikkeling van twee scholenlocaties aan de Mesdagstraat en Van Staverenstraat in Reeuwijk-Brug West. Timpaan heeft in 2011 een plan in de verkoop gebracht, maar vanwege de crisis slaagde deze verkoop niet. Toen is alleen voor WBV Reeuwijk een appartementengebouw met 23 sociale huurwoningen voor senioren eind 2013 gerealiseerd. Gemeente, Timpaan en WBV Reeuwijk hebben vervolgens een nieuw plan ontwikkeld met 31 conceptwoningen van de BAM en nog een appartementengebouw met 22 huurwoningen voor senioren. Wethouder Oskam: Door de combinatie van een innovatieve ontwikkelaar en een doordacht bouwconcept is een woonproduct gemaakt wat aansluit op de vraag van de woonconsument. De lokale woningbouwverenging heeft met 45 sociale huurwoningen een forse bijdrage geleverd aan onze volkshuisvestingsdoelen.

De 31 koopwoningen bestaan uit 22 eengezinswoningen van verschillende afmetingen, 6 twee-onder-een-kapwoningen en 3 vrijstaande woningen. Voor de 31 woningen is ca. 5.000 strekkende meter heipalen gebruikt; dit is gelijk aan de lengte van een rondje langs de Reeuwijkse Plassen. Daarnaast zijn er 200.000 bakstenen, 28.000 dakpannen en 1300 m3 betonmortel verwerkt.

Toekomstig bewoners van de koopwoningen kregen de mogelijkheid om, onder begeleiding van een Woonadviseur, hun woning compleet woonklaar te laten opleveren. Ook konden zij hun nieuwe huis indelen zoals zij dat willen. Geen eindeloze showroombezoeken, keuzestress of wekenlang klussen, maar met een paar slimme keuzes het huis creëren dat bij ze past. Door te kiezen voor Victor&Wonen konden bewoners zo direct wonen en genieten van hun woning vanaf het moment dat ze de sleutel ontvangen. In Nieuw-Westveen heeft meer dan de helft van de bewoners gekozen voor het gemak van Victor&Wonen. De 31 koopwoningen zijn tijdens de inschrijvingsperiode 3x overtekend en eind 2014 allemaal verkocht en getransporteerd.

In januari 2016 wordt voor WBV Reeuwijk het tweede appartementengebouw met 22 huurappartementen voor senioren opgeleverd en is daarmee het totale project opgeleverd. De realisatie van de 45 huurappartementen is in handen van bouwcombinatie Westveen, bestaande uit de lokale aannemers Vergeer Bouw uit Reeuwijk en Goudriaan-Jongerius uit Waarder.