Timpaan heeft de speelplek in nieuwbouwwijk Het Gemaalhuis te Hoofddorp opgeleverd. Wethouder Jurgen Nobel opende de speelplek bij de feestelijke bijeenkomst met de buurt. De inrichting van de speeltuin met de speeltoestellen is in samenspraak met de buurtbewoners gekozen. De buurt kon kiezen uit een aantal opties. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door de civiele aannemer HABO GWW.
 
“Het Gemaalhuis is echt een voorbeeld van hoe we het graag zien”, zegt wethouder woningbouw Jurgen Nobel. “Woningen die passen bij de geschiedenis en identiteit van Haarlemmermeer, maar ook nog eens zeer energiezuinig zijn, wat enorm scheelt in de portemonnee, zeker nu. Sinds ik zelf vader ben, zie ik hoe belangrijk speeltuinen zijn voor een buurt. Mooi ook dat de omwonenden hierover mee konden praten.”

 
Architectuur gebaseerd op gemalen
 
De architectuurstijl van de woningen is geïnspireerd op de gemalen van Haarlemmermeer, de oorsprong van Hoofddorp. De ingenieursarchitectuur uit de 19de eeuw bestaat uit eenvoudige geometrische vormen en is versierd met ornamenten in de daklijsten en gevelopeningen. Het Gemaalhuis vormt zo een fraaie entree voor Hoofddorp, waar geschiedenis en toekomst samenkomen. Het ontwerp is van studio vvkh.
 
In Het Gemaalhuis zijn 84 woningen gerealiseerd, waarvan 30 grondgebonden koopwoningen, 40 (vrije sector) huur- en 14 koopappartementen. De woningen en appartementen zijn gebouwd volgens het ‘ZEN-principe’: Zeer Energiezuinige Nieuwbouw. De energiebehoefte voor verwarming, koeling en ventilatie is extreem laag en met zonnepanelen wekken de woningen zelf duurzame energie op.