Timpaan zal een deel van het bedrijventerrein Meerzicht, gelegen tussen de Gasstraat en de Kanaalstraat, herontwikkelen met woningbouw. Timpaan zal deze ontwikkeling samen met BAM Wonen uitvoeren.

Stand van zaken
In februari 2017 hebben Timpaan en de gemeente Lisse de intentieovereenkomst voor fase 1 van Nieuw Meerzicht getekend.

Het plan is deels in opzet veranderd. Er komen nu naar verwachting 73 woningen in project Nieuw Meerzicht. De wijziging betreft het omzetten van een blok eengezinswoningen naar kleinere beneden- en bovenwoningen, zodat er nog meer variatie in het woningaanbod komt.

Timpaan hoopt in het tweede kwartaal van 2018 met de verkoop te kunnen starten van het eerste deelplan. Eerst dient nog de vergunningsprocedure doorlopen te worden.

Woningtypen
Nieuw Meerzicht belooft een prachtige wijk te worden. Het plan van Timpaan omvat naar verwachting 73 woningen waarvan 30% sociaal en 12% in de categorie betaalbaar. Hiermee wordt in de woningbehoefte van Lisse voorzien.
Er komt een grote verscheidenheid aan woningtypen in het plan: van rijwoningen in verschillende prijsklassen, riante twee-onder-één-kapwoningen tot enkele vrijstaande woningen. Een deel van de woningen van Nieuw Meerzicht komt uit de BAM Wooncollectie. Het andere deel van het plan bestaat uit beneden- en bovenwoningen.