In de Circular Economy Challenge Metropoolregio Amsterdam van de Rabobank zijn twaalf bedrijven uitgedaagd om met hun eigen ambitie en situatie een circulair idee om te zetten in een concreet actieplan. Zie hieronder de pitch van onze adjunct-directeur Peter Pronk voor het idee waar we nu mee bezig zijn: het creëren van een database van alle huizen die we opleveren zodat er in de toekomst geen bouwmateriaal meer verloren hoeft te gaan.

Circulair ondernemen biedt ondernemers kansen. Het circulaire model is niet alleen een antwoord op toenemende economische schaarste van grondstoffen, maar vooral ook een motor voor innovatie. De transitie naar een circulaire economie vraagt wel om een nieuwe manier van kijken; out of the box, over de grenzen van bedrijf of keten, overtuigd van de win-win van samenwerking. Rabobank gaat vanuit die overtuiging samen met ondernemers aan de slag om kansen te verzilveren, die voor de Metropoolregio Amsterdam vooral blijken te liggen in de bouwketen en de keten van organische (rest)stromen.

Vier lokale Rabobanken in de metropoolregio Amsterdam (Amsterdam, Amstel en Vecht, Zaanstreek en Schiphol) hebben opdracht gegeven aan Circle Economy, TNO en The Fabric om een quick scan van de Metropool Regio Amsterdam (MRA) te maken. Erwin Schols, directeur Bedrijven van Rabobank Amstel en Vecht: “Het doel hiervan is om goed inzicht te krijgen in de kansen voor circulair ondernemen en vervolgens met ondernemers hier mee aan de slag te gaan in de regionale CE Challenge”.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rabobank: https://www.rabobank.nl/lokale-bank/circulair-economy-challenge/