De verkoop van de 10 Smartwoningen in Parklinde Zuiderloo is op 10 maart 2022 gestart. De Smartwoning is een woningconcept van Timpaan voor een- en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn rug-aan-rug gesitueerd. Samen met de 4 boerderijwoningen in Parklinde vormen de Smartwoningen als het ware een hofje. Rustig gesitueerd in de wijk. De bergingen liggen apart ten westen van het woonblok, de parkeerkoffer vind je aan de oostkant. De auto’s staan zo mooi uit het zicht. De Smartwoningen zijn maar liefst 6 meter breed en hebben 2 verdiepingen. De Smartwoningen worden circa 68 m2 groot en liggen centraal in de wijk, grenzend aan het plantsoen.

Inkomensgrens Smartwoningen

Er zit op de Smartwoningen in Parklinde zowel een zelfbewoningsplicht als een antispeculatiebeding die gelden voor 5 jaar. Daarmee blijven de woningen bereikbaar voor de doelgroep waarvoor we ze ontwikkelen. Om in aanmerking te komen voor een Smartwoning, mag het inkomen niet hoger zijn dan de gestelde inkomensgrens. Voor een éénpersoonshuishouden is dit € 58.000,- en voor een gezamenlijk inkomen is dit € 67.000,- bruto per jaar.

Duurzame en groene wijk

Zuiderloo is een nieuwe woonwijk in ontwikkeling aan de zuidelijke rand van Heiloo. Deze wijk ligt in het gebied naast de Kennemerstraatweg, tussen de Zevenhuizerlaan en de Vennewaterweg. Zuiderloo groeit meer en meer uit tot een ruim opgezette nieuwbouwwijk met een gevarieerd straatbeeld. Een prachtige wijk krijgt hier vorm. Er ontstaat een kindvriendelijke, duurzame en groene wijk met het strand en de duinen heel dichtbij. Een heerlijk plek om te wonen. Het nieuwe plandeel Parklinde sluit hier naadloos bij aan qua stijl en architectuur. Parklinde bestaat uit 36 woningen in 5 verschillende woningtypen. Naast de Smartwoningen die nu in verkoop zijn, komen er 4 boerderijwoningen, 10 Verandawoningen, 6 drie-onder-één-kapwoningen en 6 villa’s.