De verkoop is gestart van 24 Smartwoningen op het voormalige VVA-terrein langs de Zwarteweg te Aalsmeer. Het is een ideale woning voor kleine huishoudens, waaronder starters, senioren en singles, met prijzen vanaf € 199.950,- vrij op naam. De inschrijving loopt tot 18 januari.

De woningen zijn een eigen concept van Timpaan, dat eerder is gerealiseerd in Ursem en De Kwakel. Timpaan verwacht in 2021 circa 100 nieuwe Smartwoningen te realiseren met haar vaste bouwpartner voor dit concept: Vastbouw Groep uit Rijssen.

Wethouder Robert van Rijn: “Aalsmeer is een gemeente waar mensen graag wonen en blijven wonen. Uitgangspunt van het college is dat er betaalbare woonruimte voor iedereen is. Er wonen relatief veel jonge mensen in Aalsmeer die graag in Aalsmeer willen blijven wonen. Hierbij zoeken wij ook naar creatieve, nieuwe woonvormen op nieuwe locaties en in bestaande panden. Ik ben erg blij dat op het VVA-terrein hiervoor ruimte hebben gevonden om woningen juist voor de starters op de woningmarkt ruimte te maken.”

Ingeborg de Jong (directeur Timpaan): “Met zijn eigenzinnige asymmetrische kap, uitgekiende plattegrond en veel licht en ruimte heeft de Smartwoning toekomstwaarde. We zien de Smartwoning echt als het antwoord van Timpaan op de enorme behoefte aan een grondgebonden betaalbare woning in Nederland. We zijn erg verheugd dat we deze nu ook in Aalsmeer mogen realiseren!”

Meer informatie over het project: https://www.smartwoningen-aalsmeer.nl/