Op donderdag 17 augustus start de verkoop van 36 gasloze en bijna-energieneutrale (EPC=0) koopwoningen in jaren ’30 architectuur in fase 3 van het project Nieuw Weideveld te Bodegraven. Vanaf die datum is het mogelijk om je online in te schrijven via de website https://www.ditismijnthuis.nl/Nieuw-Weideveld/. Vervolgens vindt er op 26 augustus een verkoopmanifestatie plaats, van 11.00 uur tot 14.00 uur op het kantoor van Drieman Garantiemakelaars aan de Marktstraat 6 te Bodegraven.

Om voorbereid te zijn op de toekomst is er speciale aandacht voor de duurzaamheid van de woningen. De woningen worden allemaal minimaal Zeer Energie Neutraal (ZEN-woning) uitgevoerd met optimale isolatie en een uitgekiend ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Optioneel kunnen de woningen uitgevoerd worden als energieneutrale of Nul-op-de-Meterwoningen. De 36 woningen van fase 3 zullen geen aansluiting op het gasnet krijgen. De nieuwe bewoners van Nieuw Weideveld krijgen daarmee een toekomstbestendige woning met een comfortabel en gezond binnenklimaat èn met een lage energierekening.

Net als in de vorige fases bestaat de derde fase van Nieuw Weideveld uit verschillende woningtypes. De woningen komen uit de BAM-Wooncollectie.

  • Eengezinswoning type B (vanaf 110 vierkante meter)
  • Eengezinswoning type C (vanaf 126 vierkante meter)
  • Eengezinswoning type D (vanaf 163 vierkante meter)
  • Twee-onder-een-kapwoning type E (vanaf 160 vierkante meter)
  • Twee-onder-een-kapwoning type H (Vanaf 190 vierkante meter)
  • Vrijstaande woning type V (Vanaf 206 vierkante meter)