In het tweede kwartaal van 2018 worden de eerste 40 appartementen langs de Rondweg-West te Veenendaal opgeleverd door de Veense Poort en gisteren was het alweer tijd voor de start bouw van de volgende fase. Het tweede deel van appartementengebouw Montreal bevat in totaal 36 appartementen, waarvan 22 koop (waarvan 15 verkocht) en 14 huur.

Wethouder Arianne Hollander van de gemeente Veenendaal verrichtte samen met Robin Wagner van de Veense Poort de starthandeling door eerst de verlichting van een kerstboom op de nieuwe bouwlocatie aan te steken. Aansluitend begeleidden zij één van de eerste vloerplaten naar de juiste plaats. “Mooi om ook nu weer bij de start bouw van zo’n mooi project te kunnen te kunnen zijn.”

Eerder dit jaar werden aan de 1e Melmseweg al de eerste 46 woningen opgeleverd door de ontwikkelaar van De Veense Poort. En inmiddels ontstaat hier voorzichtig aan een nieuwe wijk, die nog lang niet is uitgegroeid. In totaal worden er tot 2020 aan de 1e Melmseweg circa 250 woningen gerealiseerd, waarvan 85 grondgebonden woningen en 165 appartementen. Het plan voorziet in 30% sociale koop-/huurwoningen en 70% vrije sector koop- en huurwoningen. De nieuwe plannen passen binnen het stedenbouwkundig plan voor dit gebied.