De tweede dag van de PROVADA staat op onze stand in het teken van gebiedsontwikkeling. We begonnen de dag met een bijeenkomst in Forum 1 over inclusieve gebiedsontwikkeling die we samen met EarthY en VolkerWessels Vastgoed organiseerden. Onder begeleiding van moderator Hamit Karakus (Platform31/Eerste Kamerlid) gingen de panelleden Fouad Sidali (Wethouder Wonen van Gemeente Haarlemmermeer), Gijs van den Boomen (KuiperCompagnons), Jan van Barneveld (de Alliantie), Marcel Schipper (VolkerWessels Vastgoed), Robert van Ieperen (EarthY) en ikzelf het gesprek aan.

Het gevoel dat in de discussie komt bovendrijven is dat marktpartijen en overheden ernaar moeten streven om met elkaar in een heel vroeg stadium om tafel te gaan. Daar moeten meteen de relevante stakeholders bij betrokken worden, zodat er bijvoorbeeld zorglocaties of buurtcentra worden ontwikkeld waar de eindgebruikers echt op zitten te wachten. Door elkaar aan de voorkant op te zoeken kan de harde kant van een wijkontwikkeling – de financiële business case – samengaan met de zachte kant: hoe gaan gebruikers de ruimte zich echt eigen maken. Zo kan iedereen zich thuis voelen.
 

Realisatieovereenkomst Middenduin Heiloo

In de middag tekenden we met Vastbouw Groep de turnkey-realisatieovereenkomst voor project Middenduin in gebiedsontwikkeling Zuiderloo te Heiloo. Namens Vastbouw tekende directeur Ronnie Hondeveld. Middenduin is een project dat bestaat uit 11 huurappartementen met een woonoppervlakte van circa 75 tot 85 m2. De locatie geeft een goed beeld van hoe het landschap er eeuwenlang heeft uitgezien, met twee eeuwenoude houtwallen.

Intentie-overeenkomst sociale huur Oostzijderpark

Vandaag tekenden Oostzijderpark BV (een samenwerking van Timpaan met Ontwikkeladviseur BV) en woningcorporatie Parteon de intentie-overeenkomst voor 64 sociale huurwoningen in gebiedsontwikkeling Oostzijderpark te Zaandam. Namens Timpaan tekende directeur Ingeborg De Jong, namens Ontwikkeladviseur tekenden directeur Theo Decnop en directeur Jethro Van Veen. Namens Parteon tekende Monique Kwaak (Manager Vastgoed). De aannemer van het project is Thunnissen.

Morgen: De Dag van de Duurzaamheid
Op donderdag is het thema duurzaamheid. In de ochtend is er aandacht voor het nieuwe plandeel in BOSS Almere, waar we aan de rand van het Cirkelbos een duurzame villawijk én een nieuw bos ontwikkelen. Wilt u meer weten over het concept? Kom dan morgenochtend van 10:00 tot 11:00 uur langs op de stand. Alle ketenpartners zijn aanwezig.

In de middag presenteren we ons nieuwe project in Noord-Scharwoude, genaamd De Koolvlinder. In de nieuwsbrief van morgen leest u hier meer over!

Wij hopen u morgen te zien op onze eigen stand 12-04.