We kijken terug op een geslaagde eerste dag op de PROVADA. Vandaag stond onze stand in het teken van betaalbaarheid. Vanochtend tekenden we de eerste koop- en aannemingsovereenkomst van Cascade. Een prachtig project met 87 appartementen nabij het station van Alkmaar. Ontmoeting en sharing staan centraal in Cascade. Onze visie is dat gebouwen (micro)dorpen kunnen worden, waar mensen elkaar vinden en helpen. Zowel online als offline. Namens Bot Bouw tekende directeur Gem Bot. Erg leuk om de blije koper – een starter op de woningmarkt – op de stand te verwelkomen voor dit feestelijke moment. Daar doen we het immers voor!

In de middag tekenden we met Heembouw de intentie-overeenkomst voor De Heemtuinen te Vlaardingen. De Heemtuinen omvat 179 woningen en is circulair, modulair, CO2-neutraal, Nul-Op-de-Meter en klimaatadaptief. Dit doen wij zonder in te boeten op betaalbaarheid. De Heemtuinen maakt betaalbaar wonen voor een brede doelgroep mogelijk en zal voorzien in de grote woningbehoefte in de Rotterdamse regio. Namens Heembouw tekende directeur Gerard Bac de overeenkomst.

Daarnaast stonden we samen met Vastbouw, onze vaste bouwpartner voor de Smartwoningen, op de stand om onze nieuwe brochure voor het betaalbare woningconcept te presenteren. De betaalbaarheid van wonen is uiteraard een van de belangrijkste thema’s op het moment, en dat was terug te zien aan de belangstelling die werd getoond voor het concept. Geïnteresseerden kunnen vanaf nu een bezichtiging van de modelwoning in Aalsmeer inplannen om het met eigen ogen te zien. Meer informatie? Kijk op de website: https://www.smartwoningen.nl/

Morgen: De Dag van de Gebiedsontwikkeling

Om 10:15 uur in Forum 1 houden wij met VolkerWessels Vastgoed en EarthY onze bijeenkomst over inclusieve gebiedsontwikkeling. Hoe zorgen we ervoor dat we gebieden realiseren die toegankelijk en veilig zijn voor iedereen, waar ruimte is om te wonen voor ieder budget en er plekken zijn die uitnodigen om elkaar te ontmoeten?

Onder begeleiding van de moderator Hamit Karakus gaan wethouder Fouad Sidali (wethouder wonen, zorg, volksgezondheid, welzijn en sport Haarlemmermeer), Gijs van den Boomen (KuiperCompagnons), Jan Van Barneveld (de Alliantie), Marcel Schipper (VolkerWessels Vastgoed), Robert van Ieperen (EarthY) en ikzelf het gesprek aan over oplossingen en kansen op het gebied van inclusieve ontwikkeling.

Wij hopen u daar te zien of op onze eigen stand 12-04.