We lezen en horen er iedere dag over: de krapte op de woningmarkt. Of het nu gaat om starters, gezinnen, kleine huishoudens, ouderen of zorgbehoevenden: de behoefte aan woningen is groot. Timpaan wil hoogwaardig wonen voor iedereen mogelijk maken. Innovatieve woonconcepten als de Timpaan Verandawoning en de Timpaan Smartwoning zorgen ervoor dat wonen in de Randstad en omringende gebieden haalbaar blijft zonder in te boeten op kwaliteit.  

Kwalitatief hoogstaand wonen bereikbaar houden

In de Randstad is veel meer vraag dan aanbod. Met de huidige huizenprijzen wordt het steeds lastiger voor bijvoorbeeld alleenstaanden, kleine huishoudens en senioren om een woning te kopen. Vanuit een maatschappelijk betrokken achtergrond wil Timpaan een bijdrage leveren om een solide grondgebonden woning binnen ieders bereik te houden. Dit kan onder meer omdat Timpaan als stichting opereert en geen winst hoeft uit te keren aan aandeelhouders. Deze structuur maakt het mogelijk om meer te investeren in woonkwaliteit van de projecten.

Vernieuwende woningconcepten

Timpaan wil creatieve oplossingen bieden voor complexe woonvraagstukken. Eerder leidde dit tot de Timpaan Verandawoning. Deze is inmiddels op veel plaatsen in Nederland gerealiseerd en daarmee een referentie geworden in zijn segment. Recent is de Timpaan Verandawoning doorontwikkeld om te voldoen aan de vraag van deze tijd.

Met de groei van één- en tweepersoonshuishoudens wordt ook de vraag naar kleinere grondgebonden woningen groter. Timpaan ontwikkelde daartoe recent de Timpaan Smartwoning. De Timpaan Smartwoning is maar liefst zes meter breed, heeft een glazen gevel en een veranda. Door de woningen slim te situeren rondom een hofje is er ook nog een fraaie, gedeelde buitenruimte die toch eigen voelt. Met efficiënt ruimtegebruik wordt bovendien een aantrekkelijke grondexploitatie gerealiseerd.

Dit jaar brengt Timpaan op twee locaties Smartwoningen in verkoop. In De Tuinen van Ursem start de verkoop in het tweede kwartaal, in fase 3 van De Linde te Heiloo volgen eind 2018 de volgende Smartwoningen. De komende jaren verwacht Timpaan dit concept op veel meer plekken te realiseren. Plezierig wonen voor iedereen mogelijk maken; daar is het Timpaan om te doen.

Deze tekst is als advertorial geplaatst in de PropertyNL van 28 februari 2018.