Een betaalbare koopwoning? Het kan in Cascade. Midden in het centrum van Alkmaar komen 87 duurzame appartementen waar je écht samen leeft. Onze visie is dat gebouwen weer (micro)dorpen moeten worden, waar mensen elkaar kunnen vinden en helpen. Ontmoeting en sharing staan dus centraal in Cascade. Daarbij is dit het eerste gebouw in Alkmaar dat volledig vanuit bewonersperspectief – met een eigen sharing-concept – is ontwikkeld.

Bewoners ontmoeten elkaar op het gezamenlijke dakterras of tijdens een buurtborrel. Van een toffe studio tot een appartement XXL met groots dakterras en een mooi uitzicht, Cascade is voor iedereen.

Centrale ligging

In het centrum van Alkmaar woon je op een prachtige en dynamische plek. Je bent midden in de stad en leeft in een gloednieuwe omgeving in de buurt van het spoor, naast Station Alkmaar. Met moderne hotels, kantoren en woningen wordt dit een bruisende groene rand waar veel te beleven is. Winkels en restaurantjes zitten op loopafstand en de trein en bus vind je letterlijk om de hoek. Koffietje doen of een terrasje opzoeken? Je bent er zo.

Groene gevel en daktuin

Cascade krijgt de grootste groene gevel van Alkmaar. Met zoveel planten op én rondom het gebouw ontstaat er een soort natuurlijke airco. De grote daktuin is een plek waar iedereen in de zomer samen kan komen om beschutting te vinden tijdens warme dagen. Al het groen reduceert CO₂ en hittestress én draagt bij aan een hogere luchtkwaliteit. In Cascade kun je zelfs samenwerken om de tuinen te onderhouden. Zo besparen de bewoners servicekosten.

Bekijk meer informatie over het concept op de projectwebsite: https://www.cascadealkmaar.nl/

Het project is een ontwikkeling van VOF Horizon Ontwikkeling, een samenwerking van Bot Bouw en Timpaan. De architect is Caas architecten. De makelaars zijn Magneet Makelaars en VLIEG Makelaars OG Alkmaar.