Onze collega Ilse Brouwers heeft deze zomer met haar gezin vrijwilligerswerk gedaan in Uganda. In dit verhaal vertelt zij over haar ervaringen.

“Al langere tijd was het mijn wens om zodra de kinderen groot genoeg zouden zijn met hen een rondreis te maken door een niet-Westers land. Om onder andere te laten zien dat de levensstandaard in Nederland niet de wereldstandaard is. Hier beleven we binnen de bouw- en vastgoedwereld momenteel weer hoogconjunctuur. De economie groeit en de crisis ligt voor ons gevoel alweer ver achter ons.

Uiteindelijk is de zomervakantie van 2018 niet alleen een rondreis door Uganda geworden. We hebben ervoor gekozen om twee weken van de vakantie te besteden aan vrijwilligerswerk. Volgens ons een uitstekende manier om het land en de cultuur intens te ervaren. En zo konden we als gezin tevens iets bijdragen aan de ontwikkeling in het land.

Het vrijwilligerswerk hebben wij gevonden via Travel4Change. Deze organisatie is in 2010 opgericht door de Henk en zijn Ugandese vrouw Christine. Zij hebben samen met de organisatie Rural Agency for Sustainable Development, een schoolproject nabij Nkokonjeru in Uganda gevonden.

Het vrijwilligerswerk betekende dat we als gezin twee weken lang samen met de lokale gemeenschap de Kikusa school zouden opknappen. Voorafgaand hieraan hebben we via sponsoring het geld bijeengebracht voor het opknappen van de school, zoals de benodigde verf en kwasten. Namens de kinderen, leraren en ouders van de Kikusa school willen wij onder andere Timpaan hartelijk danken hiervoor.

Zoals het woord vrijwilligerswerk doet vermoeden hebben we het werk belangeloos gedaan. Maar uiteindelijk hebben we er zoveel dankbaarheid, bijzondere ervaringen en mooie herinneringen voor teruggekregen. Het was een Travel4Change.”