Het college van Zaanstad is akkoord met het bestemmingsplan Oostzijderveld, waarvan fase 1 van Oostzijderpark onderdeel is. Op deze plek mogen 534 woningen worden gebouwd.

De samenwerkende ontwikkelaars Ontwikkeladviseur BV en Timpaan Hoofddorp starten eind 2020 onder de naam BV Oostzijderpark met de bouw van de woningen in fase 1. In totaal bestaat het project uit 534 woningen, gelegen tussen de Prins Bernhardweg, de Heijermansstraat, de Hoornse Lijn en het Gouw te Zaandam. Een derde daarvan gaat in de verkoop, een derde bestaat uit middenklasse dan wel dure huurwoningen en een derde uit sociale huurwoningen, Betaalbare Koopwoningen Zaanstad en woningen voor bijzondere doelgroepen, zoals Kamers met Kansen. Ook komt er plek voor onder andere een grand café/restaurant en kinderdagverblijf Fleurig.

Wethouder Wessel Breunesse van Ruimtelijke Ontwikkeling:
“Met dit bestemmingsplan zetten we weer een mooie stap in het bouwen van woningen èn het ontwikkelen van de Kogerveldwijk. De wijk wordt klimaatbestendig gebouwd, met veel ruimte voor groen. Klaar voor de toekomst,” aldus de wethouder.

Eind 2020 start de realisatie van 171 huurappartementen. In het eerste kwartaal van 2021 start de verkoop van 24 luxe appartementen (start realisatie: Q2 van 2021). Na de zomer van 2021 is de start verkoop van grondgebonden woningen en appartementen in verschillende prijssegmenten. De realisatie hiervan staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022.

Bekijk de 3D video over Oostzijderpark

Nieuwsgierig geworden naar hoe fase 1 er uit komt te zien en hoe de rest van de voorlopige planning eruit ziet? Bekijk hieronder de 3D video.