Op 10 juni heeft de feestelijke sleuteloverdracht plaatsgevonden bij nieuwbouwproject De Bloemaert te Alkmaar. Namens de Gemeente Alkmaar was wethouder Robert te Beest aanwezig bij het overhandigen van de symbolische sleutel aan een van de kopers. De sleutel werd overhandigd door Ramon Reijnders, Manager Ontwikkeling van Timpaan. Vanuit Bot Bouw was projectleider Johan Kuin aanwezig.

Het project is in 2021 in verkoop gegaan. De Bloemaert is gerealiseerd op de plek van het voormalige assurantiekantoor Rooker aan de Bloemaertlaan in de wijk De Hoef in Alkmaar. Hier heeft VOF Horizon Ontwikkeling tien grondgebonden eengezinswoningen en zes appartementen ontwikkeld. VOF Horizon Ontwikkeling is een samenwerkingsverband van Timpaan uit Hoofddorp en Bot Bouw uit Heerhugowaard.

Het ontwerp voor het project sluit aan op de woningen die al zijn gerealiseerd door VOF Horizon Ontwikkeling in deze wijk, bij De Hoef XL. De tien ruime eengezinswoningen hebben drie volwaardige woonlagen en beschikken standaard al over vier grote slaapkamers. De eengezinswoningen beschikken over een achtertuin met berging.

De zes appartementen hebben aan de voorzijde een eigen buitenruimte in de vorm van een inpandig terras of balkon. De appartementen hebben zicht op de historisch herkenbare molen en de Houtvaart waar zomers recreatief waterverkeer te zien is.

Iedere woning beschikt over één of twee eigen parkeerplaatsen in het groene achtergebied.

Oplevering Bloemaert Alkmaar