Fase 1A van nieuwbouwproject De Tuinen van Ursem is officieel 100% verkocht! De 24 woningen gingen op 30 oktober 2018 in verkoop. Na een feestelijke loting bij Gemeente Koggenland, stonden alle woningen onder optie en hebben alle kopers de koopovereenkomst getekend. Timpaan wil alle kopers feliciteren en VLIEG Makelaars OG Heerhugowaard bedanken voor de inzet! De exacte datum van start bouw is nog niet bekend. De grond wordt momenteel bouwrijp gemaakt. Binnenkort informeren we de kopers over de exacte datum van start bouw.

In het tweede kwartaal van 2019 zal fase 1B in verkoop gaan. Deze fase bestaat uit acht starterswoningen. De starterswoningen zijn woningen uit het concept de Smartwoning van Timpaan. Het concept de Smartwoning is bedacht om kwalitatief hoogstaand wonen mogelijk te maken en bereikbaar te houden voor iedereen.

Doordat de woningen rug-aan-rug gesitueerd zijn, wordt er effectief met de grondoppervlakte omgegaan. De Smartwoningen zijn maar liefst zes meter breed en hebben 2 verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich een technische ruimte, toilet en de woonkamer met open keuken. Op de verdieping is er, naast ruimte voor de wasmachine en droger, een badkamer en grote slaapkamer. De voorgevel bestaat voor een groot deel uit glas, waardoor je vanuit beide verdiepingen een prachtig breed uitzicht hebt. De Smartwoningen worden ca. 67 m2 groot.

De Smartwoningen hebben allemaal een EPC van 0. De EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) geeft aan hoe energiezuinig een nieuwbouwwoning is. Het is een waarde die berekend wordt aan de hand van bouwkundige en installatietechnische gegevens. Hoe lager de waarde, des te beter is de energieprestatie. De afgelopen jaren is de toegestane EPC gedaald van 0,8 naar 0,6 en inmiddels naar 0,4. De komende jaren zal de EPC verder aangescherpt worden; vermoedelijk is de toegestane EPC in 2020 aanscherpt naar 0. De Smartwoning is dus goed voorbereid op de toekomst! Wil je op de hoogte worden gehouden van het project? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: https://www.detuinenvanursem.nl/belangstelling/