Samen met een groep enthousiaste basisschoolkinderen uit Almere hebben wethouder Julius Lindenbergh van de Gemeente Almere en gedeputeerde Harold Hofstra van de Provincie Flevoland op de locatie van nieuwbouwproject BOSS in Almere bloemenzaden gezaaid en een ceremoniële boom geplant die staat voor de aanleg van een nieuw bos. Het project is een ontwikkeling van Timpaan.

Het zaaien van de bloemenzadenmengsel is in samenwerking met Honey Highway opgezet. Honey Highway creëert een blijvend paradijs voor bijen door streekeigen, inheemse bloemenzaden te zaaien en te beheren in het project. Door de kinderen erbij te betrekken leren zij hoe belangrijk biodiversiteit is voor de bijen en daarmee de wereld. De bomen worden geplant door Copijn – AW Infra. Namens de initiatiefnemers waren Ingeborg de Jong (directeur Timpaan), Deborah Post (directeur Honey Highway) en Ad Wijnhout (directeur AW Groep) aanwezig.

Timpaan heeft zich gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Met project BOSS wordt tijdens de ontwikkeling maar ook na oplevering een positieve bijdrage geleverd aan verschillende SDG’s.

Meer informatie over het project: https://www.boss-overgooi.nl/​ Meer informatie over Honey Highway: http://www.honeyhighway.nl/