Richard Dijksma, projectontwikkelaar bij Timpaan, vertelt bij RTL Nieuws over geluidsadaptief bouwen. De komende jaren moeten er honderdduizenden nieuwe huizen gebouwd worden om de krapte op de woningmarkt enigszins op te lossen.

In de regio rond Schiphol is de vraag naar huizen vanzelfsprekend ook hoog: naar verwachting zijn er de komende dertig jaar 325.000 nieuwe huizen nodig. Maar in de buurt van de luchthaven gelden strengere regels voor waar gebouwd mag worden dan in de rest van het land.

En in een nog veel ruimere zone geldt de regel dat er maar 25 huizen per nieuwbouwproject gebouwd mogen worden. Die regel geldt ook in Rijsenhout, een dorp tussen Aalsmeer en snelweg A4. Richard Dijksma van projectontwikkelaar Timpaan zou er graag nieuwe woningen willen bouwen. Het liefst meer dan de toegestane 25.

“Wij zijn hier eigenaar van een locatie van ongeveer 2,5 hectare, daar kun je 100 tot wel 150 woningen op realiseren”, aldus Dijksma. Maar omdat de locatie vlak bij de aanvliegroute naar de Kaagbaan ligt, mogen er maar 25 huizen gebouwd worden. Dijksma heeft zijn hoop dus gevestigd op geluidadaptief bouwen. Lees verder bij de bron: https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5220952/herrie-geluidsoverlast-adaptief-bouwen-oplossing-voor-schiphol