|

Hoogste punt modulair sociale huurappartementengebouw in Oostzijderpark Zaandam gevierd

Timpaan en Ontwikkeladviseur vierden gisteren dat Blok F, een gebouw met daarin 73 sociale huurappartementen voor woningcorporatie Woningstichting Rochdale Amsterdam, het hoogste punt heeft bereikt. De feestelijke bijeenkomst werd bijgewoond door wethouders Wessel Breunesse (Gebiedsontwikkeling) en Harrie van der Laan (Wonen) van de Gemeente Zaanstad. Namens woningcorporatie Rochdale was Manager Vastgoed Erik Nagengast aanwezig, namens Timpaan adjunct-directeur John Noordeloos en namens Ontwikkeladviseur directeurs Theo Decnop en Jethro Van Veen. De aannemer is Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V.
 
Duurzaam, modulair en sociaal
 
In het gebouw komen studio’s en twee-kamer-appartementen voor de sociale huur. Ook komen er 20 wooneenheden voor ‘Kamers met Kansen’. Deze appartementen zijn bedoeld voor jongeren die na een zorgvraag of moeilijke thuissituatie (weer) op eigen benen gaan staan. Zij krijgen daarbij extra ondersteuning. Blok F wordt een duurzaam gebouw met veel gezamenlijke plekken waarop de bewoners elkaar kunnen ontmoeten, zoals een dakterras en een wasruimte. Het complex wordt gebouwd middels een modulair bouwsysteem. Het past bij de ambitie om duurzame woningen voor iedereen te realiseren in een snelle en efficiënte bouwperiode met een hoge kwaliteitsstandaard en een minimalisatie van afvalstromen. Het gebouw ligt op een prachtige locatie binnen Oostzijderpark, in de toekomstige parkstrook die dwars door de gebiedsontwikkeling loopt. Het ontwerp is van de hand van rudy uytenhaak + partners architecten.  
 
Wethouders Breunesse en Van der Laan: “Gezien de woningnood is het ontzettend belangrijk dat er meer betaalbare woningen komen. Dit project levert hier een bijdrage aan. Er wordt volop gebouwd, gewoond en gewerkt op Oostzijderpark. Naast het toevoegen van meer woningen, komen er in deze nieuwe wijk extra voorzieningen zoals een school. Het naastgelegen sportpark Hoornse Veld met daarop het nieuwe zwembad De Slag is ook volop in ontwikkeling. Dit is straks een groene en bovenal natuurinclusieve wijk in wording waar we enorm trots op zijn en waar veel mensen straks prettig kunnen wonen.”
 
Eric Nagengast, directeur vastgoed Rochdale: “Een droomproject dat we modulair, dus snel konden realiseren. Helemaal volgens planning. Oostzijderpark is een fijne buurt aan het worden, voor een gemêleerde groep bewoners. Echt Rochdale.”
 
Oostzijderpark is een nieuwe stadswijk naast NS-station Zaandam-Kogerveld met in de eerste fase 534 woningen. Timpaan en Ontwikkeladvsieur BV werken samen als Oostzijderpark BV. Totaal zullen in Oostzijderpark ca. 900 nieuwe woningen worden gebouwd. De eerste gebouwen zijn reeds opgeleverd. De nieuwe stadswijk heeft autoluwe groene lanen en boulevards, collectieve tuinen en privéterrassen voor de huizen. Er komen woningen voor starters, jongeren, gezinnen en ouderen waarbij ca. 1/3 sociale woningbouw, 1/3 middel & vrije sector huur en 1/3 koopwoningen bedraagt. www.oostzijderpark.nl

 

Terug naar nieuwsoverzicht