| Persberichten

Timpaan doneert € 175.000 aan Hospice Nocturne en levert 100ste Smartwoning op

Deze maand vierde gebiedsontwikkelaar Timpaan een aantal mooie mijlpalen in project Reehof te Culemborg. Met een donatie van € 175.000,- heeft Timpaan de realisatie van Hospice Nocturne (mede) mogelijk gemaakt. Hospice Nocturne is een non-profitorganisatie die gespecialiseerde palliatieve zorg biedt aan terminaal zieke patiënten en hun families. Het hospice zal begin 2024 gereed zijn. Projectpartners Vastbouw en AW Groep hebben elk een eigen donatie gedaan.

Frits Ton, voorzitter van Hospice Nocturne, heeft met dankbaarheid de donaties in ontvangst genomen. Namens Vastbouw, AW Groep en Timpaan zegt algemeen directeur Vastbouw Arjan Ceelen: “Met deze financiële bijdragen tonen we als projectpartners onze betrokkenheid bij het belangrijke doel om hoogwaardige palliatieve zorg te kunnen bieden in Culemborg, gecombineerd met betaalbare woningen voor jong en oud.”

Oplevering 100ste Smartwoning

In aanwezigheid van wethouder Monica Wichgers van Gemeente Culemborg is de oplevering van de honderdste Smartwoning in Nederland gevierd. Deze werd opgeleverd in project Reehof, waar ook het hospice onderdeel van is. Namens Timpaan sprak Ingeborg de Jong de bewoners toe. Namens aannemer Vastbouw was technisch commercieel manager Harry Kolkman aanwezig.

Ingeborg de Jong: “Samen met Vastbouw hebben we dit concept ontwikkeld met oog voor de starter op de woningmarkt en gericht op betaalbaarheid. In Culemborg hebben we daar voor het eerst een levenloopbestendige variant aan toegevoegd voor senioren. Het feit dat we nu de honderdste Smartwoning opleveren bewijst dat het concept voor betaalbaar wonen aanslaat.”

Meer informatie over het concept is te vinden op www.smartwoningen.nl

Terug naar nieuwsoverzicht