|

Timpaan versterkte in 2022 haar positie als maatschappelijke vastgoedontwikkelaar

Stichting Timpaan, de enige aandeelhouder van Timpaan Hoofddorp BV, heeft het boekjaar 2022 afgerond en kan weer terugkijken op een succesvol jaar. De gemaakte winst blijft zoals altijd in de onderneming, waardoor wij verder invulling kunnen geven aan onze missie. Timpaan staat voor het ontwikkelen van gebieden en wijken waar iedereen een (t)huis kan vinden. Met de oprichting van ons eigen Woonfonds – waarmee we ons naast de gebruikelijke koopwoningen ook gaan richten op middenhuur – zetten we daar weer een mooie volgende stap in. Het eerste project van het Woonfonds, Middenduin in de eigen gebiedsontwikkeling in Heiloo, is inmiddels in verhuur genomen.

Maar ook in het koopsegment wist Timpaan de focus op betaalbaarheid te houden: 53% van de verkochte woningen had een vrij-op-naam-prijs onder de € 355.000,-. In de ontwikkelportefeuille heeft Timpaan momenteel 3.000 woningen in ontwikkeling. Het eigen vermogen en de solvabiliteit van 77% geeft Timpaan voldoende slagkracht om in te spelen op kansen die passen bij onze missie en het hoofd te bieden aan uitdagingen die op ons pad komen.

Natuurinclusief ontwikkelen van gebieden

In verschillende projecten heeft Timpaan met een hoog ambitieniveau op het gebied van natuurinclusiviteit haar plannen ontwikkeld. In BOSS Almere, een wijk met 65 villa’s, is het bos gepland en zijn de woningen in houtbouw volop in aanbouw. Ook in deze fase wordt goed nagedacht over klimaatadaptatie en biodiversiteit. Zo zorgen we ervoor dat de bewoners bij oplevering een zoveel mogelijk bloeiend bos binnenstappen.

Timpaan houdt rekening met CO2-compensatie en doneerde in het kader van haar project De Heemtuinen in Vlaardingen € 15.000,- aan Trees For All voor de aanplant van minimaal 2.500 bomen: zowel in een eigen bedrijfsbos in Nederland als in Mexico voor het herstel van een mangrove en de aanplant van een voedselbos. Ook organiseerden wij in samenwerking met de gemeente Vlaardingen een les over flora en fauna voor de lokale basisschool en werd er een walnotenboom geplant op het schoolplein.

Betaalbaar wonen blijft speerpunt

In 2022 is ook de start van de bouw gevierd van 20 betaalbare Smartwoningen in project Reehof te Culemborg. Timpaan en aannemer Vastbouw vierden daar een jubileum omdat inmiddels de 100e woning van dit succesvolle betaalbare concept in aanbouw is genomen. Vier van de Smartwoningen in Reehof hebben de slaap- en badkamer op de begane grond en zijn daarmee zeer geschikt voor senioren.

Timpaan ondertekende in 2022 twee convenanten: voor duurzame woningbouw in de provincie Utrecht en de MRA en voor passende woonruimte voor zorgbehoevenden in Haarlemmermeer. Het mooiste is als de plannen die wij op papier zetten en de ambities die wij uitspreken in convenanten ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. In gebiedsontwikkeling Oostzijderpark te Zaandam, een samenwerking met Ontwikkeladviseur, is de bouw gestart van de 171 woningen in fases Damloper en Duindoorn, met daarin 64 sociale huurwoningen voor woningcorporatie Parteon.

De bouw van appartementengebouw Cascade is van start gegaan, nabij het NS-station van Alkmaar. Het pand krijgt de grootste groene gevel van Alkmaar en omvat 87 appartementen en studio’s. Middels een app wordt daar binnenkort al gebouwd aan de gemeenschapszin zodat hier echt een buurtje binnen het gebouw ontstaat.

De komende jaren gaat Timpaan met veel plezier verder op de ingeslagen weg. Dit doen wij graag met onze gewaardeerde partners en met nieuwe partijen.

Terug naar nieuwsoverzicht