|

Start verkoop 42 betaalbare appartementen in DUET Nieuw-Vennep

Op 9 mei is Timpaan gestart met de verkoop van nieuwbouwproject DUET in Nieuw-Vennep. Het project bestaat uit 42 betaalbare twee-kamer-appartementen van circa 45 tot 49m2, verdeeld over vier woonlagen. Het gebouw komt te staan aan de Venneperweg, tegenover winkelcentrum De Symfonie. De inschrijving sluit op 23 mei 9.00 uur, waarna de appartementen worden toegewezen. Op 16 mei vindt er tussen 18.00 en 20.00 uur een verkoopmanifestatie plaats in De Rustende Jager aan de Venneperweg 471 te Nieuw-Vennep. De betrokken makelaars Poldermakelaars & Leopardi uit Hoofddorp en Hertog Makelaars uit Haarlem zijn hierbij aanwezig.

KoopStart en vrije sector

De helft van de appartementen wordt met KoopStart verkocht, waarbij de koper een korting krijgt omdat er op basis van erfpacht wordt gekocht. Deze wordt later bij doorverkoop terugbetaald. De KoopStart appartementen zijn bedoeld voor mensen met een bruto jaarinkomen lager dan € 62.500,- of gezamenlijke bruto jaarinkomen lager dan € 65.500,-. De prijzen van de KoopStart appartementen liggen tussen € 243.000,- tot € 253.125,- vrij op naam.

Voor de vrije sector appartementen geldt geen inkomensgrens. Deze kopers worden volledig eigenaar van het appartement en een eigen parkeerplaats. De prijzen van de vrije sector appartementen liggen tussen € 289.500,- tot € 294.500,- vrij op naam.

Omarmd door groen

DUET wordt grotendeels in houtbouw uitgevoerd en er komt veel groen rondom, aan en op het gebouw. Door houtbouw toe te passen bespaart Timpaan op de CO2-uitstoot. Hout is hernieuwbaar, licht van gewicht, makkelijk verwerkbaar en het zorgt voor een duurzame, gezonde en prettige leefomgeving. Uitblinkers in het plan zijn de twee kastanjebomen – waar de projectnaam DUET mede aan refereert – die reeds op de projectlocatie staan en in het nieuwe plan een mooie centrale plek krijgen in de gezamenlijke voortuin. Er komen parkeerplekken op eigen terrein voor de bewoners.

Jurgen Nobel, wethouder Gemeente Haarlemmermeer: “De behoefte aan starterswoningen is enorm groot, daarnaast is ook meer variatie in het woningaanbod nodig. Ik ben daarom blij met dit bouwproject: weer 42 betaalbare woningen erbij in Nieuw-Vennep.”

Ingeborg de Jong, directeur Timpaan: “Met DUET ontwikkelen we, in goede samenwerking met de Gemeente Haarlemmermeer, een bijzonder duurzaam en betaalbaar project. In lijn met onze ondertekening van het houtbouw convenant van de MRA, wordt het project in hout uitgevoerd. Een project om trots op te zijn in onze ‘eigen’ gemeente!”

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: https://www.wonen-in-duet.nl/

Terug naar nieuwsoverzicht