|

Timpaan start binnenkort met verkoop 42 betaalbare appartementen in DUET Nieuw-Vennep

In het hart van Nieuw-Vennep ontwikkelt Timpaan nieuwbouwproject DUET. In het project komen 42 betaalbare twee-kamer-appartementen van circa 45 tot 50m2, verdeeld over vier woonlagen. De helft van de appartementen wordt met KoopStart verkocht, om de appartementen ook voor starters op de woningmarkt bereikbaar te maken. De prijzen van de overige appartementen liggen tussen circa € 285.000 tot € 300.000 vrij op naam. Het gebouw komt te staan aan de Venneperweg, tegenover winkelcentrum De Symfonie.

 

DUET wordt grotendeels in houtbouw uitgevoerd en er komt veel groen rondom, aan en op het gebouw. Door houtbouw toe te passen bespaart Timpaan op de CO2-uitstoot. Hout is hernieuwbaar, licht van gewicht, makkelijk verwerkbaar en het zorgt voor een duurzame, gezonde en prettige leefomgeving. Uitblinkers in het plan zijn de twee kastanjebomen – waar de projectnaam DUET mede aan refereert – die reeds op de projectlocatie staan en in het nieuwe plan een mooie centrale plek krijgen in de gezamenlijke voortuin. Er komen parkeerplekken op eigen terrein voor de bewoners.

 

Jurgen Nobel, wethouder Gemeente Haarlemmermeer: “De behoefte aan starterswoningen is enorm groot, daarnaast is ook meer variatie in het woningaanbod nodig. Ik ben daarom blij met dit bouwproject: weer 42 betaalbare woningen erbij in Nieuw-Vennep.”

 

Ingeborg de Jong, directeur Timpaan: “Met DUET ontwikkelen we, in goede samenwerking met de Gemeente Haarlemmermeer, een bijzonder duurzaam en betaalbaar project. In lijn met onze ondertekening van het houtbouw convenant van de MRA, wordt het project in hout uitgevoerd. Een project om trots op te zijn in onze ‘eigen’ gemeente!”

 

Vorige week heeft er een omwonendenbijeenkomst plaatsgevonden, waarbij ook al veel geïnteresseerden aanwezig waren. Timpaan verwacht al in het tweede kwartaal met de verkoop te kunnen starten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: https://www.wonen-in-duet.nl/

Terug naar nieuwsoverzicht