Timpaan logo

Timpaan Verandawoning

De Timpaan Verandawoning® is een betaalbaar woningbouwconcept ontwikkeld door Han Assink van Timpaan. De grondgebonden woning is door zijn minimale diepte en modulaire opbouw een aantrekkelijke optie voor stedenbouwkundigen die moeten ontwerpen waar traditionele woningbouw niet mogelijk is. Door de ruime veranda is een tuin niet noodzakelijk, waardoor een bouwdiepte van 11,5 meter al voldoende is. Veel locaties, die nu niet te bouwen zijn, worden daardoor bebouwbaar.

Het concept laat ruimte voor andere oplossingen om de woning in te kunnen passen op krappe bouwkavels. De Verandawoningen kunnen, indien de stedenbouwkundige context dat vereist, rug aan rug worden samengevoegd waardoor een woning ontstaat met twee voorzijden. Door het plaatsen van kopwoningen van één laag (schakelmodules) zouden zelfs blokken met drie of vier voorzijden kunnen worden uitgevoerd.

De Verandawoning dankt de toevoeging Timpaan aan de krachtige, driehoekige dakvorm boven de voorgevel.

Bekijk de website van de Timpaan Verandawoning® voor meer informatie: www.timpaanverandawoning.nl/

U kunt op de hoogte blijven van dit concept door de Timpaan Verandawoning op Facebook te liken: http://www.facebook.com/TimpaanVerandawoning en op Twitter te volgen: https://twitter.com/Verandawoning

Enkele voorbeelden van projecten waarin de Timpaan Verandawoning® is gerealiseerd:

Het Groene Kruid te Heerhugowaard

De Timpaan Verandawoningen® zijn in Het Groene Kruid in twee versies gebouwd; 12 doorzonwoningen en 12 rug-aan-rug woningen gelegen aan De Weegbree, Tijm en Melisse te Heerhugowaard. De woningen voldoen aan de hoogste bouwtechnische criteria en zijn daardoor laag energievragend, onderhoudsarm, bieden het hoogste wooncomfort en een gezond leefklimaat. Zo zijn alle woningen o.a. uitgevoerd met drievoudig glas en voorzien van tien zonnepanelen (2400 Wp). Met drie kamers en een veranda, al dan niet met tuin, bieden zij prachtige woonruimte aan één- en tweepersoonshuishoudens en jonge gezinnen. Daardoor lenen de woningen zich met name voor starters.

Koppen Vastgoed heeft voor Timpaan de Verandawoningen tijdens de gehele ontwikkeling gecontroleerd en begeleid. Bijvoorbeeld in de fabriek waar de kozijnen worden vervaardigd maar ook tijdens de bouw. Eén continue kwaliteitscheck. Voor oplevering heeft Koppen Vastgoed de woningen nogmaals gecontroleerd met een infraroodcamera en zijn er rooktesten uitgevoerd om te zien dat er geen lekken in de woningen meer zijn. Door Woningborg Advies zijn geluidsmetingen uitgevoerd. Bouwbedrijf Henselmans uit Noord-Scharwoude, verantwoordelijk voor de uitvoering, heeft de woningen naar alle tevredenheid aan de kopers opgeleverd. Het lage energieverbruik van de 24 Timpaan Verandawoningen overtreft ieders verwachting. De unieke woningen voldoen aan hoge bouwtechnische en organisatorische criteria en zijn daardoor laag energievragend (label A++++) en onderhoudsarm. Bovendien bieden de Verandawoningen een hoog wooncomfort en een gezond leefklimaat.

Koppen VastGoed heeft direct na oplevering van de woningen meer dan een jaar het energiegebruik gemonitord van negen woningen van project Het Groene Kruid. De verwachtingen waren hoog gespannen bij deze laag energievragende woningen. Maar het werkelijke verbruik van gas en elektra ligt circa 25-50% onder het laag geschatte verbruik. De voorbereidingen, de uitvoering en de verrichtte prestatiemetingen voorspelde het al, maar nu is het door de energiemeter bewezen. "Een fantastisch resultaat," aldus Willem Koppen. Op voorhand was ingeschat dat de gemiddelde energiekosten voor gas en elektra op € 50,- per maand zouden komen voor de zogenaamde ‘rug aan rug’ woningen en € 65,- per maand voor de zogenaamde ‘doorzon’ woningen. In de praktijk bleek dat de werkelijke kosten gemiddeld respectievelijk € 24,75 en € 46,80 per maand bedragen (prijspeil 2014). Han Assink van Timpaan: “We bewijzen dat ook betaalbare starterswoningen met een VON prijs vanaf € 139.900,-- ook zo kunnen worden ontwikkeld dat de koper de uiteindelijke winnaar is met extreem lage woonlasten. Hier doen we het uiteindelijk voor.”

 

Lisserveld te Lisserbroek

Lisserveld te Lisserbroek

Naast 16 twee-onder-één-kapwoningen, 16 appartementen en 2 eengezinswoningen, omvat het project Lisserveld 36 grondgebonden starterswoningen - de Timpaan Verandawoning®. De starterswoningen zijn verkocht met ongekend lage vrij-op-naamprijzen vanaf € 99.500,--.

Het project werd in mei 2009 opgeleverd.

 

De Haak te Zegveld

De Haak te Zegveld

In Zegveld (gemeente Woerden) naast Tennisvereniging Miland ontwikkelde Timpaan in opdracht van woningcorporatie SWW uit Woerden 8 betaalbare Timpaan Verandawoningen® voor starters, genaamd De Haak. Het SWW heeft deze woningen met Koopgarant korting verkocht en de woningen zullen gedurende 25 jaar beschikbaar gehouden worden voor de doelgroep.

Het project werd in juni 2011 opgeleverd.

 

Leeuwenhart te Reeuwijk-Dorp

Leeuwenhart te Reeuwijk-Dorp

Bij het project Leeuwenhart realiseerde Timpaan betaalbare starterswoningen en luxe senioren- en eengezinswoningen in het hart van Reeuwijk-Dorp.

Met inachtneming van de naastgelegen kerk en begraafplaats aan de Dorpsweg in een van de prachtige kernen van de gemeente Reeuwijk ontwikkelde Timpaan in 4 kleine bouwblokken 27 Timpaan Verandawoningen® en 4 vrije kavels voor uiteenlopende doelgroepen zoals starters, doorstarters, gezinnen en senioren.

Het project werd in september 2008 opgeleverd.

 

Verandakwartier te Ursem

Verandakwartier te Ursem

Ursem is een klein dorp in de gemeente Koggenland, in West-Friesland en heeft circa 3.000 inwoners. Het dorp is gelegen in één van de knikken van het zuidelijk deel van de Westfriese Omringdijk waarvan de dijkweg deels door het centrum van Ursem loopt. Timpaan heeft project Verandakwartier aan de oostkant van Ursem ontwikkeld. Het plan bestaat uit 24 koopwoningen voor (door)starters, gezinnen en senioren en 6 huurwoningen die eigendom zijn geworden van gemeentelijk woningbedrijf. Alle woningen zijn Timpaan Verandawoningen®.

Het project werd in augustus 2008 opgeleverd.

 

Kroondomein te Leimuiden

Kroondomein te Leimuiden

In opdracht van Woondienst Aarwoude uit Woubrugge zijn in de gemeente Kaag en Braassem is project Kroondomein ontwikkeld: 40 betaalbare Timpaan Verandawoningen® voor starters en 8 Timpaan Verandawoningen® met zijstuk voor gezinnen en senioren. Timpaan heeft als gedelegeerd projectontwikkelaar 24 koopwoningen en 24 huurwoningen ontwikkeld. De koopwoningen zijn verkocht met korting door middel van Koopgarant.

De woningen zijn in twee blokken van 24, rug-aan-rug uitgevoerd. Op de koppen van de blokken zijn 8 woningen met zijstuk gerealiseerd. Deze woningen hebben de mogelijkheid om badkamer en slaapkamer op de begane grond te plaatsen waardoor deze woningen met name geschikt zijn voor senioren.

Het project werd in maart 2011 opgeleverd.